Αρχική » Στο +17,8% η παραγωγή ασφαλίστρων τον Ιανουάριο
Τα νέα της Εβδομάδας

Στο +17,8% η παραγωγή ασφαλίστρων τον Ιανουάριο

Εντυπωσιακά ξεκίνησε η χρονιά για την ελληνική ασφαλιστική αγορά, καθώς τον Ιανουάριο του 2024 σημειώθηκε συνολική αύξηση 17,8% στην παραγωγή ασφαλίστρων έναντι του Ιανουαρίου του 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.

Στο +28,9% οι ασφαλίσεις Ζωής με τους κλάδους προϊόντων συνδεδεμένων με επενδύσεις και ομαδικών συνταξιοδοτικών να καταγράφουν αυξήσεις άνω του 50%, ενώ και οι κλασικές ασφαλίσεις Ζωής κινήθηκαν ανοδικά με +10,2%.

Οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών σημείωσαν αύξηση 9,5% στην παραγωγή ασφαλίστρων τον Ιανουάριο, με τον κλάδο Ασθενειών στο +23%, τον κλάδο Αστικής ευθύνης οχημάτων στο +4,1% και τον κλάδο Χερσαίων οχημάτων στο +19,8%. Απογοητευτική η εικόνα του κλάδου Πυρκαγιάς και στοιχείων της φύσης με αύξηση 0,4%, γεγονός που δείχνει ότι μετά το σχετικό ενδιαφέρον που σημειώθηκε από τους καταναλωτές στα τέλη της περασμένης χρονιάς για να ασφαλίσουν τις κατοικίες τους και να κερδίσουν την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ, το φαινόμενο δεν είχε συνέχεια.

Πιο αναλυτικά, η παραγωγή ασφαλίστρων ανά κλάδο τον Ιανουάριο του 2024 διαμορφώθηκε ως εξής: