Αρχική » Ασφάλιση Γενικής Αστικής Ευθύνης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τη Lexington
Tι γίνεται στον κόσμο

Ασφάλιση Γενικής Αστικής Ευθύνης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τη Lexington

Το κενό στην ασφαλιστική κάλυψη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο στη χώρα μας, αλλά είναι μία διεθνής πραγματικότητα. Επιθυμώντας να καλύψει αυτό το κενό στις ΗΠΑ, η ασφαλιστική εταιρία Lexington, θυγατρική του ομίλου AIG, ανακοίνωσε τη δημιουργία της ομάδας Lexington Middle Market Casualty, η οποία θα παρέχει ασφαλιστική κάλυψη αποκλειστικά σε μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις. Με την κίνηση αυτή διευρύνει σημαντικά την αγορά στην οποία απευθυνόταν έως τώρα, η οποία αποτελούνταν από μεγάλες επιχειρήσεις.

Με επικεφαλής τον Paul McLaughlin, η ομάδα αποτελείται από ασφαλιστές της Lexington Casualty και της συγγενούς εταιρίας Western World Small Commercial Brokerage και θα παρέχει κυρίως ασφάλιση Γενικής Αστικής Ευθύνης σε εμπορικές επιχειρήσεις με ετήσια ασφάλιστρα τα οποία θα κυμαίνονται από $7.500 έως $75.000. Οι επιχειρήσεις αυτές θα προέρχονται από τους κλάδους των κατασκευών, των βιοτεχνιών, του λιανικού εμπορίου, των υπηρεσιών και της διαχείρισης ακινήτων.

Όπως δήλωσε ο Lou Levinson, πρόεδρος και CEO της Lexington: «Η δημιουργία της ομάδας Lexington Middle Market Casualty αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην επέκταση των δραστηριοτήτων μας στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής μας σχετικά με τη Μεσαία Αγορά. Η ομάδα μας εστιάζει σε ένα κομμάτι που αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο μερίδιο του ΑΕΠ που παράγεται από τον ιδιωτικό τομέα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε αυτή μας την κίνηση διαβλέπουμε μία τεράστια ευκαιρία να βοηθήσουμε τους πράκτορές μας και κατ’ επέκταση τους πελάτες τους σε αυτόν τον τομέα να αποκτήσουν περισσότερη ανθεκτικότητα και να καλύψουν τις ασφαλιστικές τους ανάγκες».

Ο Neil Smallcombe, επικεφαλής της Lexington Casualty, συμπλήρωσε: «Οι δυσκολίες και οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι παρεμφερείς με αυτά που αντιμετωπίζουν οι μεγαλύτερες εταιρίες. Η Lexington προσφέρει το μέγεθός της, την ικανότητά της να διαχειρίζεται απαιτήσεις, καθώς και τη μακροχρόνια εμπειρία της με τους μεγαλύτερους και πιο περίπλοκους κινδύνους της αγοράς στους ιδιοκτήτες μικρότερων επιχειρήσεων σε σημαντικούς εμπορικούς κλάδους».