Αρχική » Σκηνοθετημένη κλοπή πολυτελούς αυτοκινήτου
Οικονομία και κοινωνία

Σκηνοθετημένη κλοπή πολυτελούς αυτοκινήτου

Οι δράστες σκόπευαν να ζητήσουν 180.000 ευρώ από την ασφαλιστική εταιρία.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ένας ευυπόληπτος πολίτης, γιατρός το επάγγελμα, προσήλθε στην Ασφάλεια και δήλωσε την κλοπή του πολυτελούς αυτοκινήτου του, μάρκας Bentley, από το χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος. Την επόμενη ημέρα, το αυτοκίνητο βρέθηκε στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. Του είχαν εν τω μεταξύ αφαιρεθεί ο κινητήρας, οι πόρτες, το καπό και άλλα εξαρτήματα.

Σύντομα η Ασφάλεια ανακάλυψε πως η κλοπή ήταν στημένη από σπείρα, στην οποία εμπλεκόταν και εταιρία εμπορίας αυτοκινήτων και συγκεκριμένα μάντρα με μεταχειρισμένα πολυτελή αυτοκίνητα, ο ιδιοκτήτης της οποίας θεωρείται ο εγκέφαλος της σπείρας και έχει αντιμετωπίσει δίωξη για παρόμοια υπόθεση και στο παρελθόν.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ασφάλειας: «Ο καταγγέλλων κατ’ εντολή συλληφθέντα ημεδαπού, εμπλεκόμενου με την εταιρία εμπορίας αυτοκινήτων, στάθμευσε το αυτοκίνητο στο συγκεκριμένο σημείο, το οποίο κατόπιν παρέλαβε μέλος της σπείρας, το οδήγησε σε αποθήκη, όπου άλλα μέλη της σπείρας ανέλαβαν την αποσυναρμολόγησή του. Μετά την αποσυναρμολόγηση, άλλα μέλη της σπείρας μετέφεραν το σασί και άλλα μηχανικά μέρη του οχήματος στη Μεταμόρφωση, προκειμένου μετά τη δήλωση κλοπής να αιτηθεί ο κάτοχός του αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρία».

Έχουν συλληφθεί έξι μέλη της σπείρας και όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της Αστυνομίας, εμπλέκονται σε άλλες δύο τουλάχιστον ασφαλιστικές απάτες.