Αρχική » Όμιλος Howden: Οργανική ανάπτυξη 13% και 54 εξαγορές το 2023
Tι γίνεται στον κόσμο

Όμιλος Howden: Οργανική ανάπτυξη 13% και 54 εξαγορές το 2023

Με οργανική ανάπτυξη 13% έκλεισε για τον όμιλο Howden η δωδεκάμηνη χρήση στις 30 Σεπτεμβρίου 2023, έναντι 19% το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν κατά 33% και έφθασαν τα 2,4 δισ. λίρες, σε μία περίοδο κατά την οποία πραγματοποίησε 54 εξαγορές, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 25 εκ. λίρες. Στις εταιρίες που εξαγοράστηκαν περιλαμβάνονται η TigerRisk στις ΗΠΑ, η March RS στην Ισπανία, η Apex στη Νέα Ζηλανδία, η Théorème στη Γαλλία και η Reich Insurance στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ως αποτέλεσμα, κατά το 2023 προστέθηκαν 800 νέοι εργαζόμενοι στον όμιλο διαμορφώνοντας το σύνολο σε 16.000.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Howden, στη διάρκεια του 2023 οι μέτοχοι συνεισέφεραν άνω του 1 δισ. λίρες σε κεφάλαια, επενδύοντας στην ανάπτυξη του ομίλου. Επίσης, μετά την ολοκλήρωση της δωδεκάμηνης χρήσης η Howden εγκαινίασε ένα πρόγραμμα αναχρηματοδότησης ύψους 7,3 δισ. δολαρίων, προκειμένου να αξιοποιήσει τις ευνοϊκές συνθήκες των πιστωτικών αγορών, ενισχύοντας τη ρευστότητά της με άλλο 1 δισ. δολάρια.

Η αξιολόγηση του ομίλου από τη Moody’s παρέμεινε «σταθερή» με Β2 και από τη S&P επίσης «σταθερή» με Β.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο CEO του ομίλου David Howden δήλωσε: «Εάν γυρίσουμε τρία χρόνια πίσω, όταν είχαμε μόλις σπάσει το φράγμα του 1 δισ. λιρών σε έσοδα, θα θυμηθούμε πως είχαμε δηλώσει την πρόθεσή μας να αναδειχθούμε σε ηγέτες της βρετανικής αγοράς, να ενισχύσουμε τον κλάδο αντασφαλίσεων, να δυναμώσουμε την παρουσία μας στην Ευρώπη και να επεκτείνουμε τη δραστηριότητά μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα είμαστε η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία μεσιτείας ασφαλίσεων στη Βρετανία. Συγκαταλεγόμαστε στους τέσσερις μεγαλύτερους μεσίτες αντασφαλίσεων, είμαστε ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος διεθνής παίκτης στην Ευρώπη και σε παγκόσμιο επίπεδο έχουμε προσλάβει εκατοντάδες ανθρώπους, δημιουργώντας μία ομάδα από 2.000 στελέχη. Τα τρία αυτά χρόνια η συνολική ετήσια αύξηση των εσόδων μας είναι 46%, των κερδών μας 47% και η οργανική μας ανάπτυξη είναι 17%. Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για όσα έχουμε δημιουργήσει! Κοιτάζουμε μπροστά, έχοντας ήδη αποκτήσει μέγεθος και δύναμη, ενωμένοι κάτω από το νέο μας brand, εστιάζοντας πάντα στην ενίσχυση σπουδαίων ανθρώπων, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πελάτες του ομίλου, όπως κάναμε ανέκαθεν».