Αρχική » Αλλαγές στο Δ.Σ. της HDI Global SE
Tι γίνεται στον κόσμο

Αλλαγές στο Δ.Σ. της HDI Global SE

Δύο νέα στελέχη εισέρχονται στο Διοικητικό Συμβούλιο της HDI Global SE από την 1η Απριλίου. Πρόκειται για τη δρ Barbara Klimaszewski-Blettner -η οποία θα αναλάβει επικεφαλής των εργασιών της εταιρίας στη Γερμανία, καθώς και τη Διαχείριση Ζημιών σε διεθνές επίπεδο- και τον δρ Dirk Höring, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα ως Chief Underwriting Officer στους κλάδους Περιουσίας, Τεχνικών Έργων και Ναυτασφαλίσεων και παράλληλα τίθεται επικεφαλής της HDI Risk Consulting.

Η δρ Klimaszewski-Blettner είναι σήμερα επικεφαλής των εργασιών της εταιρίας στη Γερμανία με την ιδιότητα της γενικής διευθύντριας. Στη διάρκεια της θητείας της έδωσε έμφαση στην πελατοκεντρικότητα, βελτιώνοντας τις υποδομές και τις διαδικασίες και συνέβαλε στην αλλαγή κουλτούρας, με βάση τις αρχές της HDI Global «Μαζί, Κυριότητα, Απόδοση». Παλαιότερα είχε αναλάβει διάφορες διοικητικές θέσεις στην Allianz Global Corporate & Specialty και στον όμιλο Allianz. Στόχος της ανάθεσης της Διαχείρισης Ζημιών σε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η ενίσχυση της πελατοκεντρικότητας στον συγκεκριμένο τομέα και η βελτίωση των σχετικών διαδικασιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Σημειώνεται ότι η HDI Global κατέβαλε περισσότερα από 6 δισ. ευρώ σε αποζημιώσεις το 2023.

Ο δρ Höring, ένα πετυχημένο και πολύ πεπειραμένο στέλεχος, είναι σήμερα επικεφαλής του τομέα Διεθνών Προϊόντων ο οποίος περιλαμβάνει περίπου 5.000 προϊόντα. Διαθέτει πλούσια προϋπηρεσία σε διάφορους τομείς της HDI Global, όπως επικεφαλής των τμημάτων τιμολόγησης και ανάλυσης δεδομένων, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της HDI Global Network AG, στέλεχος των διεθνών αντασφαλιστικών εργασιών της HID Global SE, μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της HDI Global Insurance Company στις ΗΠΑ. Πριν ενταχθεί στο δυναμικό του ομίλου Talanx το 2014, εργάστηκε ως σύμβουλος στη McKinsey.