Αρχική » Αviva: Οι γυναίκες είναι ο πιο αδύναμος κρίκος της ελαστικής εργασίας
Tι γίνεται στον κόσμο

Αviva: Οι γυναίκες είναι ο πιο αδύναμος κρίκος της ελαστικής εργασίας

Τους ενδοιασμούς της εκφράζει, η Aviva, μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές του Η.Β., σχετικά με το μέλλον της καριέρας των γυναικών, ενόψει των ρυθμίσεων που θα προκρίνουν τις ελαστικές συνθήκες εργασίας (ωράριο, εργασία από το σπίτι κ.τ.λ.).

Μέχρι στιγμής η ασφαλιστική δεν έχει παρατηρήσει να πραγματοποιούνται τέτοιου είδους διακρίσεις μεταξύ των δύο φύλων, αλλά -όπως δηλώνει- βρίσκεται σε εγρήγορση, προκειμένου να προλάβει τις τυχόν δυσάρεστες, λόγω της πανδημίας, εξελίξεις.

Ο μεγαλύτερος φόβος που εκφράζει η διοίκηση είναι ότι οι managers μπορεί να πέσουν στην παγίδα και να δώσουν προαγωγές στα πρόσωπα που βλέπουν τακτικά στον εργασιακό χώρο, χωρίς να λάβουν υπόψη τους την παραγωγικότητα και τις επιδόσεις.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερους άντρες σε θέσεις ευθύνης, ειδικά εάν οι γυναίκες είναι υποχρεωμένες να εργάζονται απομακρυσμένα για να εξισορροπήσουν τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις.

Σήμερα η Aviva ελέγχει διεξοδικά τον σχεδιασμό που έχει εκπονήσει για την απομακρυσμένη εργασία και σύμφωνα με την επικεφαλής του ανθρώπινου δυναμικού Danny Harmer, θα παρακολουθεί στενά το «χάσμα» των δύο φύλων τόσο σε επίπεδο μισθοδοσίας όσο και επίπεδο προαγωγών, ώστε να μη χαθεί η προσπάθεια τόσων χρόνων για ισότιμους όρους εργασίας.

Η ίδια η Harmer διερωτάται «Αν μπορούσαμε να κάνουμε fast forward στο μέλλον της υβριδικής εργασίας, ποιες θα ήταν άραγε οι ακούσιες επιπτώσεις; Εάν, για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι που έχουν επωμιστεί και τη φροντίδα της οικογένειας, ιδιαίτερα δε οι γυναίκες, επιλέξουν να εργαστούν σε μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με τους άντρες από το σπίτι, η φυσική απουσία τους θα επηρεάσει και κατά πόσο την καριέρα τους; Στον επιχειρηματικό κόσμο του Η.Β. το 2020 οι γυναίκες είχαν εισόδημα από την εργασία τους κατά 15,5% μικρότερο σε σχέση με τους άντρες. Το 2019 το ποσοστό αυτό ήταν 17,4%. Η βελτίωση αυτή πρέπει με κάθε τρόπο να διαφυλαχθεί και να ενισχυθεί», καταλήγει η Harmer.