Αρχική » γυναίκες… – μέρος Β’
ΔΕΝ ΠΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

γυναίκες… – μέρος Β’

Πολλά και χρήσιμα πραγματοποίησε η ευρύτερη αγορά μας, εκδηλώνοντας την ευαισθησία της για το γυναικείο κίνημα, για τις ανάγκες, τα θέλω, τους στόχους και τους φόβους των εργαζόμενων γυναικών και για τη θέση της γυναίκας στο κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι. Ολοένα και περισσότερες γυναίκες βρίσκονται σε υψηλόβαθμες θέσεις ευθύνης, ολοένα και περισσότερες διακρίνονται στο επιχειρείν και ακόμη περισσότερες είναι οι γυναίκες επιστήμονες, που διαπρέπουν σε μέχρι πρότινος ξεκάθαρα ανδροκρατούμενους κλάδους. Το είπα και νωρίτερα πως όλο αυτό είναι το απολύτως φυσιολογικό, για εμένα τουλάχιστον, που ποτέ δεν θεώρησα ότι ένα επάγγελμα, μία επιστήμη ή μία θέση είναι ανδρική ή γυναικεία υπόθεση.

Μέσα από όλα αυτά τα ωραία και τιμητικά για τις γυναίκες που διάβασα και παρακολούθησα, θα σταθώ σε ένα. Ένα τηλεγραφικό μήνυμα, χωρίς πολλές θεωρίες και υποσχέσεις. To ανθρώπινο δυναμικό της Howden Matrix αποτελείται κατά 57% από γυναίκες. Δηλαδή, στους 120 εργαζόμενους οι 68 είναι γυναίκες. Και επιπλέον, τις 4 από τις 10 top διοικητικές θέσεις τις καταλαμβάνουν γυναίκες, ενώ 14 διευθυντικές θέσεις στις εταιρίες του ομίλου στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στη Νότιο Αφρική έχουν επικεφαλής γυναίκες. Γυναίκες που ο όμιλος ευχαρίστησε προσωπικά και ονομαστικά για τη συμμετοχή τους στη ραγδαία ανάπτυξη των εργασιών τα τελευταία χρόνια. Κι όπως δήλωσε και η Deputy CEO του ομίλου Ντίνα Καπετανάκη: «Είμαι πραγματικά πολύ περήφανη που έχω καθημερινά την ευκαιρία να συνεργάζομαι με ικανές, δυναμικές, εξειδικευμένες και αφοσιωμένες γυναίκες, που συμμετέχουν σε μεγάλο βαθμό στα εξαιρετικά αποτελέσματα της Howden Matrix. Πολλές από τις εργαζόμενες στον Όμιλό μας βρίσκονται μαζί μας από τα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα, υπάρχουν γυναίκες επαγγελματίες που είναι μαζί μας από το ξεκίνημα της εταιρίας στην Ελλάδα, δηλαδή εδώ και σχεδόν 20 χρόνια και πολλές από εμάς που, παράλληλα με την εξέλιξη της καριέρας τους στην οικογένεια της Howden Matrix, έχουν δημιουργήσει και τη δική τους οικογένεια. Σήμερα, με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας, θα ήθελα να εκφράσω σε όλες τις εξαιρετικές επαγγελματίες του Ομίλου μας ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συμβολή τους στη συνεχή ανάπτυξη των εργασιών μας και να τις διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε να αποτελούμε ένα μοναδικό παράδειγμα εργασιακού περιβάλλοντος, με αρχές, αξίες και σεβασμό στην προσωπικότητα του κάθε εργαζόμενου. Η Howden Matrix ήταν και πάντα θα είναι ένας χώρος που προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες προσωπικής εξέλιξης και καταξίωσης, αλλά κυρίως ένας χώρος φιλικός, ανθρώπινος, στον οποίο επικρατούν συνθήκες ισοτιμίας και απόλυτης ασφάλειας για όλους».     

 

Η Katherine Johnson γεννήθηκε το 1918 στην Δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ και έφυγε από τη ζωή στις 24.02.20, σχεδόν πριν από έναν χρόνο. Ήταν η πρώτη μαύρη γυναίκα επιστήμονας που προσέλαβε η NASA το 1953 και μια σπουδαία πρωτοπόρος στην Αεροδιαστημική Τεχνολογία την οποία συνδύασε με την Πληροφορική. Συνταξιοδοτήθηκε από τη NASA το 1986 και το 2015, στα 97 της, έλαβε  από τον πρόεδρο Ομπάμα το Presidential Medal of Freedom, την ανώτατη διάκριση που μπορεί να λάβει Αμερικανός πολίτης. Πέθανε σε ηλικία 101 ετών. Αξίζει τον κόπο να μπείτε στη σελίδα της NASA και να διαβάσετε τη συγκλονιστική βιογραφία της. www.nasa.gov/content/katherine-johnson-biography