Αρχική » Διπλασιασμός κερδών για τα Lloyd’s το α’ εξάμηνο
Tι γίνεται στον κόσμο

Διπλασιασμός κερδών για τα Lloyd’s το α’ εξάμηνο

Σε 3,9 δισ. λίρες ανήλθαν τα κέρδη προ φόρων για τα Lloyd’s του Λονδίνου κατά το α’ εξάμηνο του 2023, έναντι 1,8 δισ. το αντίστοιχο διάστημα του 2022. Το αποτέλεσμα αυτό επετεύχθη παρά τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν πολλά σημεία του πλανήτη, περιλαμβανομένων των σεισμών του περασμένου Φεβρουαρίου στην Τουρκία και τη Συρία.

Τα λειτουργικά κέρδη έφθασαν τα 2,5 δισ. λίρες κατά το α’ εξάμηνο του 2023, έναντι 1,2 δισ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ οι αποδόσεις των επενδύσεων συρρικνώθηκαν σε κέρδη 1,8 δισ. λίρες έναντι 3,1 δισ. το α’ εξάμηνο του 2022.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από τα ισχυρά αποτελέσματα που έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής τη φετινή χρονιά, με κερδοφορία τόσο από την ασφαλιστική μας δραστηριότητα όσο και από τις επενδύσεις μας, με εξαιρετικό combined ratio, σημαντική ανάπτυξη εργασιών και έναν αλεξίσφαιρο ισολογισμό, που μας δίνει τη δυνατότητα να στηρίζουμε τους πελάτες μας, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με ένα μεγάλο εύρος δυσκολιών. Τα αποτελέσματα αυτά, σε συνδυασμό με την εστίασή μας στη βιωσιμότητα, την ψηφιοποίηση και την αλλαγή της κουλτούρας μας, συντονιζόμενοι με την κλιματική μετάβαση, μας κάνουν ιδιαίτερα αισιόδοξους για τη θετική έκβαση της φετινής χρονιάς», δήλωσε ο CEO των Lloyd’s, κ. John Neal.