Αρχική » Η Munich Re αναμένει καθαρά κέρδη 3,6 δισ. ευρώ για το εννεάμηνο
Tι γίνεται στον κόσμο

Η Munich Re αναμένει καθαρά κέρδη 3,6 δισ. ευρώ για το εννεάμηνο

Η Munich Re ανακοίνωσε την εκτίμησή της για τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2023, σύμφωνα με την οποία το καθαρό αποτέλεσμα αναμένεται να φθάσει το 1,2 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας την αρχική πρόβλεψη του 1,13 δισ. ευρώ.

Στον κλάδο αντασφάλισης Περιουσίας & Ατυχημάτων η Munich Re κατέβαλε σημαντικές αποζημιώσεις, αλλά σύμφωνα με εκπροσώπους της εταιρίας, αυτές δεν ξεπέρασαν τις αρχικές προβλέψεις. Στον κλάδο αντασφάλισης Ζωής & Υγείας το συνολικό τεχνικό αποτέλεσμα ξεπέρασε επίσης τον αρχικό στόχο, υπογραμμίζοντας την ανθεκτικότητα της εταιρίας.

Η Ergo, θυγατρική ασφαλιστική της Munich Re, συνεχίζει να καταγράφει πολύ καλές επιδόσεις. Ωστόσο, λόγω των αυξημένων ζημιών από φυσικές καταστροφές, το συνολικό αποτέλεσμα εμφανίζεται ελάχιστα χαμηλότερο από τα εξαιρετικά αποτελέσματα των δύο προηγούμενων τριμήνων.

Συνολικά για το εννεάμηνο του 2023 η Munich Re πέτυχε καθαρό αποτέλεσμα ύψους 3,6 δισ. ευρώ. Ως εκ τούτου η εταιρία αποφάσισε να αναθεωρήσει τον ετήσιο στόχο των 4 δισ. ευρώ σε 4,5 δισ.

Η Munich Re θα ανακοινώσει τα οριστικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο και για το εννεάμηνο του 2023 στις 8 Νοεμβρίου.