Αρχική » Καφενείον η Ελλάς…
ΔΕΝ ΠΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

Καφενείον η Ελλάς…

Τιμοκατάλογος

Και να σκεφτείτε ότι την Ελπίδα και την περίμεναν και την βάφτισαν… Όχι σκεφτείτε να συνέβαινε ξαφνικά… Και να μην αποφάσιζε ο Πατούλης την Κυριακή το βράδυ να κλείσει τα σχολεία, παρά τα νεύρα της Κεραμμέως. Ευτυχώς που πάτησε πόδι ο γλυκούλης, αλλιώς καταλαβαίνετε τι θα συνέβαινε στην Αττική Οδό με τα σχολεία ανοιχτά…

Φυσικά θεωρώ ότι όλο αυτό που συνέβη στην Αττική Οδό μπορεί να χαρακτηριστεί μόνον ως εγκληματική αμέλεια. Κι αν πραγματικά βρισκόταν ένας εισαγγελέας μάγκας να μαζέψει έστω και μία φορά τους ανάλγητους και αδιάφορους υπεύθυνους ανάλογων συμβάντων, ίσως ως χώρα να είχαμε κάνει κάποια πρόοδο.

Σε κάθε περίπτωση έχω βαρεθεί να βλέπω πρωθυπουργούς να βγαίνουν στα κανάλια και να μοιράζουν χιλιάρικα στους πληγέντες από φυσικές καταστροφές…

Έχω βαρεθεί να ακούω ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα και όλα είναι υπό έλεγχο… Ποιον έλεγχο έχετε ακριβώς, πουλάκια μου; Του σεισμού; Της έντασης και της πορείας των ανέμων; Της ποσότητας του νερού μιας καταιγίδας; Του χιονιού;

Τρίχες έλεγχο έχετε και έχουμε όλοι μας σε ό,τι αφορά στα φυσικά φαινόμενα… Ποτέ δεν είχαμε και ποτέ δεν θα έχουμε. Αλλά καθώς εξελίσσεται ο ανθρώπινος νους, καθώς έχουμε αφήσει εκατομμύρια χρόνια πίσω τον Νεάντερταλ, ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ όλοι ότι κάποτε θα εξελιχθούν και οι εγκέφαλοι των κυβερνώντων (όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων) σ’ αυτή τη χώρα.

Ότι θα φτάσει μία ημέρα που θα μας πουν ότι αναμένεται Μήδεια, Ελπίδα, Ιοκάστη κι εμείς, ως πολίτες, θα λάβουμε συγκεκριμένες οδηγίες, θα είναι πραγματικά σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός, θα σταματήσουν να τσακώνονται μεταξύ τους υπουργοί, περιφερειάρχες, δήμαρχοι και δεν θα σταματάει η ζωή μας επειδή χιόνισε 18 ώρες (ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας).

Η αλήθεια είναι ότι ήμουν απολύτως σίγουρη για το χάος που θα επικρατούσε με την επέλαση της Ελπίδας και βεβαίως δεν υπήρχε περίπτωση ούτε τα παιδιά να στείλω σχολείο ούτε να ξεμυτίσω από το σπίτι. Νομίζω ότι αυτό πλέον θα πρέπει να αποτελεί κανόνα των εχέφρονων πολιτών αυτής της χώρας.

Αυτό όμως που πραγματικά με ξεπερνάει και με έχει φοβίσει είναι η ευκολία με την οποία η κυβέρνηση έκλεισε τα πάντα για δύο μέρες. Σταμάτησε οριζόντια τη ζωή σε Αττική, Κυκλάδες και Κρήτη για 48 ώρες… Ευκολία που προφανώς αποκτήθηκε μετά τα απανωτά και μακροχρόνια lockdowns του Covid. Όπως διαπιστώνετε, χρυσούλια μου, οι κυβερνήσεις έχουν αποκτήσει νέες εξουσίες… Κλείνουν τα πάντα με μεγάλη πλέον ευκολία… Ας ευχηθούμε ότι πρόκειται απλώς για παρενέργεια της πανδημίας, που γρήγορα θα περάσει… Και δεν θα συνεχίσουμε να βιώνουμε σε πολιτικό επίπεδο τις επιπτώσεις ενός long covid στα όρια και στη διαχείριση της εξουσίας.