Αρχική » Με σημαντική ανάπτυξη ξεκίνησε το 2023 για τον όμιλο Zurich
Tι γίνεται στον κόσμο

Με σημαντική ανάπτυξη ξεκίνησε το 2023 για τον όμιλο Zurich

Αυξημένα κατά 7% εμφανίζονται τα λειτουργικά έσοδα για τον κλάδο Περιουσίας και Ατυχημάτων της Zurich κατά το α’ τρίμηνο του 2023, κυρίως λόγω της σημαντικής ανάπτυξης που σημείωσε ο κλάδος επιχειρηματικών ασφαλίσεων, καθώς και της βελτιωμένης τιμολογιακής πολιτικής. Συγκεκριμένα ανέρχονται σε 9.407 εκ. δολάρια έναντι 8.769 το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Τα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα στον κλάδο Περιουσίας & Ατυχημάτων αυξήθηκαν κατά 10%, λαμβανομένων υπόψη των συναλλαγματικών ισοτιμιών, φθάνοντας τα 11.967 εκ. δολάρια έναντι 11.306 εκ. το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Στον κλάδο Ζωής τα ασφάλιστρα από νέες εργασίες ανήλθαν σε 4.156 εκ. δολάρια, αυξημένα κατά 23% έναντι του αντίστοιχου περσινού τριμήνου, που ήταν 3.556 εκ. δολάρια.

O δείκτης Φερεγγυότητας του ομίλου στις 31 Μαρτίου 2023 ήταν 258%, πολύ πιο ψηλά από το στόχο που είναι 160% και πάνω. Ο δείκτης ικανοποίησης των πελατών (NPS) αυξήθηκε περαιτέρω κατά 1,5%, αποδεικνύοντας την ορθή εκτέλεση της πελατειακής πολιτικής του ομίλου.

«Κάναμε ένα δυνατό ξεκίνημα στη νέα χρονιά και παραμένουμε εστιασμένοι στην εφαρμογή της στρατηγικής μας. Σημειώσαμε δυνατή ανάπτυξη στον κλάδο Περιουσίας & Ατυχημάτων, με διψήφια αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων στη Βόρειο Αμερική. Τα αποτελέσματα τις επιχειρηματικές ασφαλίσεις βελτιώνονται, αλλά παραμένουμε επιφυλακτικοί μέχρι να καταστούν σαφείς οι συνέπειες των νέων λογιστικών προτύπων. Στη λιανική βλέπουμε υψηλότερες τιμές στις ανανεώσεις και τα περιθώρια θα βελτιωθούν στη διάρκεια της χρονιάς. Αυτά είναι τα πρώτα αποτελέσματα που δημοσιεύουμε με βάση το IFRS 17. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου για τη σκληρή προσπάθεια που κατέβαλαν προκειμένου να το καταφέρουμε», δήλωσε μεταξύ άλλων ο George Quinn, CFO του ομίλου Zurich.