Αρχική » Ολοκληρώθηκε η αποχώρηση της Aegon από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη
Tι γίνεται στον κόσμο

Ολοκληρώθηκε η αποχώρηση της Aegon από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη

Η ολλανδική ασφαλιστική εταιρία Aegon ανακοίνωσε την πώληση των θυγατρικών της στην Πολωνία και τη Ρουμανία έναντι 125 εκ. ευρώ στο Vienna Insurance Group (VIG).

Στην επίσημη ανακοίνωση της Aegon αναφέρεται πως αυτό είναι το τελευταίο στάδιο για την ολοκλήρωση της μεταφοράς όλων των εργασιών της στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης προς τον όμιλο VIG. Είχε προηγηθεί η πώληση των θυγατρικών της στην Ουγγαρία και την Τουρκία.

Όπως δήλωσε ο CEO της Aegon, κ. Lard Friese: «Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα η ολοκλήρωση της αποεπένδυσής μας από την περιοχή της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης. Στο πλαίσιο του μετασχηματισμού της Aegon, η κίνηση αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να εστιάσουμε πλήρως την προσοχή μας στις χώρες και τις προϊοντικές γραμμές όπου μπορούμε να προσφέρουμε τη μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία. Από την άλλη πλευρά, οι πρώην θυγατρικές μας θα ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία τους ως μέλη του VIG. Θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες στους εργαζόμενούς μας στην Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Τουρκία για τη σημαντική συνεισφορά τους όλα αυτά τα χρόνια και να τους ευχηθώ ό,τι καλύτερο στις μελλοντικές τους επιδιώξεις».

 

Πηγή: Xprimm