Αρχική » Το φθινόπωρο η πρώτη Παγκόσμια Σύνοδος για την Τεχνητή Νοημοσύνη
Tι γίνεται στον κόσμο

Το φθινόπωρο η πρώτη Παγκόσμια Σύνοδος για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο η πρώτη Παγκόσμια Σύνοδος για ζητήματα ασφάλειας που απορρέουν από την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης, όπως ανακοίνωσε εχθές εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.

Στη Σύνοδο θα συζητηθούν οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τα συστήματα που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη και πώς αυτοί μπορούν να μετριαστούν μέσω συντονισμένων διεθνών δράσεων. Ήδη πολλές κυβερνήσεις προβληματίζονται σχετικά με τους κινδύνους αυτούς, καθώς τους τελευταίους μήνες παρατηρείται ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο από τους επενδυτές όσο και από τους καταναλωτές, ειδικά μετά το λανσάρισμα του ChatGPT.

Στις κυβερνήσεις αυτές περιλαμβάνεται και η κινεζική, η οποία έχει μπει στη διαδικασία θέσπισης ενός κανονιστικού πλαισίου για την τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με δηλώσεις του Elon Musk, ο οποίος συναντήθηκε με Κινέζους αξιωματούχους σε πρόσφατο ταξίδι που πραγματοποίησε στην Κίνα.

Οι εποπτικές αρχές ανά τον κόσμο προσπαθούν να συντάξουν νέους κανονισμούς για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στη δημιουργία κειμένου και εικόνας, καθώς η επίδρασή της πλέον συγκρίνεται με την έλευση του internet μερικές δεκαετίες νωρίτερα.

Σημειωτέον ότι ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, κ. Rishi Sunak, στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, κ. Joe Biden και μεταξύ άλλων θα συζητήσουν και για τις εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

 

Πηγή: Insurance Journal