Αρχική » Ο Πέτρος Παπανικολάου CEO της Allianz Global Corporate & Specialty SE και της Allianz Commercial
Tι γίνεται στον κόσμο

Ο Πέτρος Παπανικολάου CEO της Allianz Global Corporate & Specialty SE και της Allianz Commercial

Δεν το συζητώ, η χαρά και η τιμή είναι πολύ μεγάλη για όλους μας, αλλά κυρίως για τον ίδιο τον Πέτρο τον Παπανικολάου, που από την 1η Ιανουαρίου ανέλαβε καθήκοντα ως CEO της Allianz Global Corporate & Specialty SE (AGCS) και παράλληλα τέθηκε επικεφαλής της Allianz Commercial, του ασφαλιστικού κλάδου του ομίλου, που εξυπηρετεί τους Εμπορικούς κινδύνους Περιουσίας (Μεσαίους, Μεγάλους και Ειδικούς κινδύνους).

Ειδικά σε ό,τι αφορά το Corporate και το Commercial κομμάτι, θεωρώ ότι η συμβολή του Πέτρου Παπανικολάου θα είναι καθοριστική στο να αλλάξει λίγο το προφίλ των εργασιών της Allianz στην Ελλάδα και η εταιρία να μπει πιο δυναμικά και αποφασιστικά στο κομμάτι των επιχειρηματικών κινδύνων, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει πολύ μικρό μερίδιο αγοράς. Αναμφίβολα η εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης της έδωσε μεγάλο προβάδισμα στους γενικούς κλάδους των ιδιωτών, αλλά η επενδυτική και αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας σηματοδοτούν και τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει στο επιχειρείν για ασφαλιστική κάλυψη όχι μόνο στους κλάδους Περιουσίας και Ευθύνης, αλλά και στους οικονομικούς και καινοφανείς κινδύνους. Ευχόμαστε τα καλύτερα στον άνθρωπο που πέτυχε 1 δισ. κέρδη στο region του την περασμένη χρονιά και αναμένουμε με ανυπομονησία τη διεύρυνση του φάσματος των εργασιών της Allianz στην Ελλάδα.

Ο Πέτρος Παπανικολάου, μέχρι πρότινος CEO του τομέα Κεντρικής Ευρώπης του ομίλου Allianz, διαδέχεται τον κ. Joachim Müller, ο οποίος ηγήθηκε του επιτυχημένου μετασχηματισμού της AGCS, καθώς και της δημιουργίας της Allianz Commercial και πλέον θα δραστηριοποιηθεί εκτός Allianz, καθώς στις 31 Δεκεμβρίου έληξε το συμβόλαιό του με τον όμιλο.

Ο κ. Παπανικολάου διετέλεσε CEO της Allianz για την Κεντρική Ευρώπη από το 2015, έχοντας στην ευθύνη του τη δραστηριότητα του ομίλου σε 11 χώρες, ενώ από το 2004 έως το 2015 υπήρξε CEO της Allianz Hellas και γενικός διευθυντής Ζωής, Πωλήσεων και Περιουσίας από το 1998, που εντάχθηκε στον όμιλο Allianz. Προηγουμένως είχε αναλάβει μία σειρά από διοικητικές θέσεις στην AGF Kosmos, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του ως ελεγκτής στην ΕΥ. Διαθέτει μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και το Management, καθώς και στις Ευρωπαϊκές Σπουδές από το e Université Catholique της Louvain, καθώς και πτυχίο Φιλοσοφίας & Λογοτεχνίας από το ΕΚΠΑ.

Με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων του κ. Παπανικολάου, ο Chris Townsend, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Allianz SE, δήλωσε: «Ο Πέτρος Παπανικολάου διαθέτει ευρύτατη διεθνή διοικητική εμπειρία στον κλάδο Περιουσίας, η οποία συνδυάζεται με τις αποδεδειγμένες εκτελεστικές του ικανότητες, οπότε θα καταφέρει να εφαρμόσει και να οδηγήσει τη διεθνή μας στρατηγική προς όφελος των πελατών και των συνεργατών της Allianz Commercial. Υπό την ηγεσία του ο τομέας Κεντρικής Ευρώπης αναμένεται να κλείσει το 2023 με λειτουργικά κέρδη ύψους 1 δισ. ευρώ και η Allianz έχει εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες ασφαλιστικές εταιρίες στην περιοχή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Joe Müller για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην Allianz και ειδικότερα για τον επιτυχημένο μετασχηματισμό της AGCS και για τη δημιουργία του νέου ενοποιημένου μοντέλου της Allianz Commercial. Του εύχομαι κάθε επιτυχία στα επόμενά του επαγγελματικά βήματα».