Αρχική » Ο όμιλος ΝΝ προχωρά σε πλήρη αντασφαλιστική κάλυψη του κινδύνου Μακροζωίας των συνταξιοδοτικών του προγραμμάτων
Tι γίνεται στον κόσμο

Ο όμιλος ΝΝ προχωρά σε πλήρη αντασφαλιστική κάλυψη του κινδύνου Μακροζωίας των συνταξιοδοτικών του προγραμμάτων

Ο όμιλος ΝΝ προχώρησε σε δύο σημαντικές συμφωνίες με την αμερικανική Prudential Financial Inc. και την Ελβετική Swiss Re, για την πλήρη αντασφαλιστική κάλυψη του κινδύνου Μακροζωίας της ΝΝ Ζωής και συγκεκριμένα όσον αφορά τα περίπου 300.000 συνταξιοδοτικά της προγράμματα, συνολικής αξίας 13 δισ. ευρώ. Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ στις 31 Δεκεμβρίου 2023 και θα διαρκέσει έως τη λήξη όλων των ασφαλιστηρίων.

Με την κίνηση αυτή ο όμιλος ΝΝ ενισχύει περαιτέρω την κεφαλαιακή του επάρκεια. Το Σεπτέμβριο του 2023 ο δείκτης Solvency II του ομίλου ΝΝ ήταν 205% και της ΝΝ Ζωής 187%, ενώ μετά τη μεταφορά του κινδύνου Μακροζωίας στις πιο πάνω εταιρίες οι εν λόγω δείκτες αναμένεται να βελτιωθούν κατά 8% και 17% αντίστοιχα. Η επίπτωση των δύο αυτών συναλλαγών στο OCG (Operating Capital Generation) του ομίλου υπολογίζεται σε 30-35 εκ. ευρώ ετησίως για την πρώτη πενταετία, ενώ θα μειώνεται σταδιακά τα επόμενα χρόνια, σε συνάρτηση με τις λήξεις των συμβολαίων.

Ο κ. David Knibbe, CEO του ομίλου ΝΝ, δήλωσε σχετικά: «Οι θετικές συνέπειες των συναλλαγών αυτών στην κεφαλαιακή μας επάρκεια είναι πολύ ελκυστικές, ενώ οι επιπτώσεις στο OCG είναι περιορισμένες. Με τις συμφωνίες αυτές υπογραμμίζουμε τις προσπάθειές μας για συνεχή αναζήτηση ευκαιριών που δημιουργούν αξία, μείωση του κινδύνου Μακροζωίας στην ολλανδική αγορά και ενεργή διαχείριση του ισολογισμού μας».