Αρχική » Ο όμιλος Talanx ενισχύει την παρουσία του στη Λατινική Αμερική με εξαγορά εταιριών της Liberty Mutual
Tι γίνεται στον κόσμο

Ο όμιλος Talanx ενισχύει την παρουσία του στη Λατινική Αμερική με εξαγορά εταιριών της Liberty Mutual

Τρίτη μεγαλύτερη ασφαλιστική δύναμη της Λατινικής Αμερικής στον κλάδο Περιουσίας & Ατυχημάτων αναδεικνύεται ο όμιλος Talanx, μετά την εξαγορά των εταιριών της Liberty Mutual Insurance Inc. Συγκεκριμένα ο τομέας Διεθνών Εργασιών Λιανικής του ομίλου Talanx υπέγραψε συμφωνία εξαγοράς της Liberty Seguros στη Βραζιλία, τη Χιλή, την Κολομβία και το Εκουαδόρ. Η Liberty Seguros δραστηριοποιείται στους κλάδους ατομικών ασφαλίσεων, καθώς και ασφάλισης μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Με την εξαγορά αυτή η HDI αυξάνει κατά 1,7 δισ. ευρώ τα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρά της στη Λατινική Αμερική και κατατάσσεται δεύτερη στη Βραζιλία, πρώτη στη Χιλή και έβδομη στην Κολομβία. Επιπροσθέτως, το χαρτοφυλάκιό της θα χαρακτηρίζεται από σημαντικά καλύτερη διαφοροποίηση, καθώς ο όγκος των εργασιών της στη Λατινική Αμερική θα αυξηθεί κατά 45%. Η αξία της εξαγοράς υπολογίζεται σε περίπου 1,38 δισ. ευρώ -σύμφωνα με τις ισχύουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες κατά την ημερομηνία που πραγματοποιήθηκε η συναλλαγή.

Ο Torsten Leue, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Talanx AG, δήλωσε σχετικά: «Με την εξαγορά των εταιριών της Liberty Mutual συνεχίζουμε την επιτυχημένη μας πορεία στη Λατινική Αμερική. Η κίνησή μας αυτή συνάδει απόλυτα με τη στρατηγική μας να κατακτούμε ηγετικές θέσεις στις αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε μέσω οργανικής και μη οργανικής ανάπτυξης. Μαζί με την Ευρώπη, η Λατινική Αμερική αποτελεί για εμάς μία πολύ σημαντική περιοχή στον τομέα της Λιανικής. Για το λόγο αυτό μας ικανοποιεί το ότι με αυτή την εξαγορά συγκαταλεγόμαστε στις τρεις κορυφαίες εταιρίες της Λατινικής Αμερικής. Αναμένουμε βελτίωση του καθαρού αποτελέσματος του ομίλου, καθώς και της απόδοσης ιδίων κεφαλαίων ήδη από τον πρώτο χρόνο μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2024».

Από την πλευρά του, Tim Sweeney, πρόεδρος και CEO της Liberty Mutual, δήλωσε: «Σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται ταχύτατα, αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία μας η εστίαση στα κανάλια διανομής μας, στα προϊόντα μας και στις αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε. Εστίαση η οποία παράλληλα διασφαλίζει ότι είμαστε σε θέση να παρέχουμε εξαιρετική αξία στους πελάτες, τους brokers, τους πράκτορες, τους συνεργάτες, τους εργαζόμενους και τις κοινωνίες που υπηρετούμε. Ευχαριστούμε τους 4.600 ανθρώπους που αποτελούν τις ομάδες των συναδέλφων μας στη Λατινική Αμερική για την τεράστια δέσμευση και αφοσίωση που επέδειξαν για την εταιρία μας όλα αυτά τα χρόνια. Είμαστε βέβαιοι ότι το μέλλον τους είναι εξασφαλισμένο στην Talanx, η οποία πρεσβεύει κοινές αξίες με τις δικές μας».