Αρχική » Ο όμιλος Talanx επενδύει στη σουηδική υδροηλεκτρική ενέργεια
Tι γίνεται στον κόσμο

Ο όμιλος Talanx επενδύει στη σουηδική υδροηλεκτρική ενέργεια

Ο όμιλος Talanx επενδύει μέσω της Ampega Asset Management στην πράσινη ενέργεια που παράγεται από 15 υδροηλεκτρικές μονάδες σε τρεις ποταμούς της Σουηδίας. Η συμφωνία αφορά την αγορά ενέργειας για μία 15ετία και αντιστοιχεί σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Εταίροι της Talanx σε αυτή τη συναλλαγή είναι η Augusta Investment Management και η γερμανική εταιρία ενέργειας Uniper. Η τελευταία είναι ιδιοκτήτρια των 15 υδροηλεκτρικών μονάδων και υπεύθυνη για τη λειτουργία τους επί δεκαετίες, τροφοδοτώντας με ενέργεια τη Σουηδία.

Η επένδυση αυτή ενισχύει την υποστήριξη του ομίλου Talanx στη μετάβαση προς την πράσινη ενέργεια και διευρύνει το ρόλο του ως ηγετικού επενδυτή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο CFO της Talanx AG, δρ Jan Wicke, δήλωσε: «Η συναλλαγή αυτή είναι πολύ σημαντική για τον όμιλο Talanx, καθώς είναι η πρώτη μας επένδυση στην υδροηλεκτρική ενέργεια και προσθέτει μία νέα διάσταση στο ευρύ φάσμα των επενδύσεών μας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η κίνησή μας αυτή επίσης υπογραμμίζει πόσο σημαντικά είναι τα κριτήρια ESG στη χάραξη της επενδυτικής μας στρατηγικής και ενισχύει περαιτέρω την ευρύτατη στρατηγική βιωσιμότητας του ομίλου».

Οι 15 υδροηλεκτρικές μονάδες παράγουν σε ετήσια βάση ενέργεια 350 γιγαβατώρες, ποσότητα που αντιστοιχεί στην ενέργεια που καταναλώνει π.χ. η πόλη Umea της ανατολικής Σουηδίας, η οποία έχει 84.000 κατοίκους. Αξίζει να σημειωθεί πως στη Σουηδία το 45% της ενέργειας που καταναλώνεται κάθε χρόνο παράγεται από τις υδροηλεκτρικές μονάδες που διαθέτει, οι οποίες ξεπερνούν τις 2.000. Ως εκ τούτου η χώρα διαθέτει μία πολύ ανεπτυγμένη αγορά ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και ένα ισχυρό νομικό πλαίσιο.