Αρχική » Στα 650 εκ. ευρώ ανέρχονται οι απαιτήσεις από τις ταραχές στη Γαλλία
Tι γίνεται στον κόσμο

Στα 650 εκ. ευρώ ανέρχονται οι απαιτήσεις από τις ταραχές στη Γαλλία

Στις 11.300 ανέρχονται οι απαιτήσεις για ζημιές από τις εκτεταμένες ταραχές που συγκλόνισαν τη Γαλλία τις προηγούμενες εβδομάδες, με το κόστος τους να ανέρχεται σε 650 εκ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η γαλλική Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών την περασμένη Παρασκευή, 7 Ιουλίου.

Το 55% των απαιτήσεων αφορά σε εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ το 35% σε κυβερνητικά κτήρια και υποδομές. Το προφίλ των απαιτήσεων είναι τελείως διαφορετικό από αυτό των ταραχών του 2005, όπου οι καταστροφές οχημάτων και καταστημάτων αντιστοιχούσε στο 82% των απαιτήσεων, με συνολικό κόστος 204 εκ. ευρώ.

Η γαλλική Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών ζήτησε από τα μέλη της να επεκτείνουν στις 30 ημέρες την προθεσμία για την αναγγελία των ζημιών, η οποία συνήθως είναι 5 ημέρες. Το τελικό ποσό των αποζημιώσεων που θα κληθούν να πληρώσουν οι ασφαλιστικές εταιρίες αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.

Θυμίζουμε ότι οι ταραχές πυροδοτήθηκαν από τη δολοφονία του Nahel, ενός δεκαεπτάχρονου νοτιοαφρικανικής καταγωγής, από αστυνομικό και εξαπλώθηκαν σε ολόκληρη τη Γαλλία.

 

Πηγή & φωτογραφία: Insurance Journal