Αρχική » Τα πρόσωπα που άλλαξαν το 2022 – Part 2
ΔΕΝ ΠΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

Τα πρόσωπα που άλλαξαν το 2022 – Part 2

Ο «αιώνιος έφηβος» Χρήστος Γεωργακόπουλος – εκτός από αποδεδειγμένα ευφυής, εργατικός και επιτυχημένος επιχειρηματίας, το 2022 πέτυχε ένα μοναδικό ρεκόρ και έγραψε μία ξεχωριστή σελίδα στην ιστορία του, αλλά και στην ιστορία της Allianz και της αγοράς μας. Εκτός από την ολοκλήρωση του deal μεταξύ Ευρωπαϊκής Πίστης και Allianz, με την εξαγορά της πρώτης από τη δεύτερη, ο Χρήστος Γεωργακόπουλος, στα 80 χρόνια του, έθεσε ως όρο την τοποθέτησή του ως CEO της πρώτης ασφαλιστικής εταιρίας στους γενικούς κλάδους, η οποία θα προκύψει από τη συνένωση των δύο εταιριών. Και η Allianz όχι μόνον δέχθηκε, αλλά δέχθηκε και σε τριετή βάση, ανατρέποντας πλήρως τη «φιλολογία» των μεγάλων πολυεθνικών οργανισμών για συνταξιοδότηση ή έστω απομάκρυνση από θέσεις ευθύνης το αργότερο στα 70. Ο Χρήστος Γεωργακόπουλος, που αναλαμβάνει και επίσημα τα νέα (παλαιά) καθήκοντά του την 1.1.2023, έχει μπροστά του μία λειτουργική συγχώνευση, την ομαλή ενοποίηση των προϊόντων, των κανονισμών και βεβαίως των ανθρώπων των δικτύων πωλήσεων, αλλά κυρίως την προσέγγιση της φιλοσοφίας δύο οργανισμών με κοινό αντικείμενο, αλλά διαφορετικές κοσμοθεωρίες. Η στήλη τού εύχεται ολόψυχα καλή επιτυχία, αλλά κυρίως τη δύναμη να μεταδώσει το «όνειρο» και να συνεχίσει να το μοιράζεται με παλιούς και νέους συνεργάτες. 

Robert Gauci – από τα κρύα της Πράγας και της Μπρατισλάβας στον ανέφελο Αττικό ουρανό, έχοντας όμως «στενοχωρήσει» με την τοποθέτησή του πολλούς μνηστήρες, που προαλείφονταν για τον συγκεκριμένο θώκο. Στέλεχος με μεγάλη εμπειρία σε εταιρίες με δίκτυα agency, ο Robert Gauci ξεκινάει κι αυτός επισήμως την 1η Ιανουαρίου, αναλαμβάνοντας καθήκοντα CEO στην Εθνική Ασφαλιστική. Οπαδός του transformation και γενικότερα των αλλαγών, δείχνει να διαθέτει όλα τα προσόντα (μέχρι και άπταιστα ελληνικά μιλάει), για να οδηγήσει την Εθνική στη νέα εποχή, εκσυγχρονίζοντας συστήματα, αξιοποιώντας καλύτερα τους ανθρώπους της και αποκαθιστώντας την αίγλη της Πρώτης Ασφαλιστικής, της εταιρίας που εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση σε επίπεδο αναγνωρισιμότητας στην Ελλάδα. Ο νέος CEO, κατά την ταπεινή μου άποψη, θα πρέπει να κινηθεί με ταχύτητα και αποφασιστικότητα και να προχωρήσει χωρίς πολλές περιστροφές και ατέρμονες ασκήσεις ισορροπίας στις αναγκαίες αλλαγές. Γιατί κανένα από τα στελέχη της νέας διοίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής δεν θα πρέπει να ξεχνάει ότι από το 2017, οπότε και ανακοινώθηκε η απόφαση πώλησης, έως και τον Μάιο του 2022, οπότε και πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη εμφάνιση της διοίκησης με μέτοχο τη CVC, όλοι οι άνθρωποί της -διοικητικό προσωπικό και δίκτυο- περιμένουν…

Frederick Lathioor – O γενικός διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνου της ΝΝ είναι πλέον ο νέος CEO της ΝΝ, interim κατά τας γραφάς, αλλά χωρίς προς το παρόν να έχει διευκρινιστεί ούτε η διάρκεια του interim (ο ίδιος δήλωσε ότι η θητεία του θα διαρκέσει 6 μήνες) ούτε εάν έχει βρεθεί ο νέος επικεφαλής της μεγαλύτερης σε ασφαλίσεις ζωής και υγείας ασφαλιστικής εταιρίας της Ελλάδας, μετά από την εξαγορά και συγχώνευση της MetLife. O F. Lathioor αναμένεται να διευθετήσει τις τυχόν εκκρεμότητες του λεγόμενου integration, να υπογράψει τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας για το 2022, να καθορίσει τη στρατηγική και τους στόχους για το 2023 και να συνεχίσει την επικοινωνιακή πολιτική της εταιρίας προς πάσα κατεύθυνση. Όλα αυτά είναι αναγκαία, ειδικά για τις ασφαλιστικές που στηρίζονται σχεδόν αποκλειστικά στα ανθρώπινα δίκτυα (ακόμη και η συνέργεια με την Τράπεζα Πειραιώς στο bancassurance εξαρτάται από τον λεγόμενο human factor. Ο νέος CEO έχει μπροστά του ένα δύσκολο έργο, το οποίο η στήλη εύχεται ειλικρινώς να διεκπεραιώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Μαρίνα Δρακάτου