Αρχική » Όμιλος Allianz: 14,9% αύξηση λειτουργικών κερδών το α’ εξάμηνο
Tι γίνεται στον κόσμο

Όμιλος Allianz: 14,9% αύξηση λειτουργικών κερδών το α’ εξάμηνο

Σε 85,6 δισ. ευρώ ανήλθαν τα συνολικά έσοδα του ομίλου Allianz κατά το α’ εξάμηνο του 2023, αυξημένα κατά 4,8% έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στον κλάδο Περιουσίας & Ατυχημάτων, όπου σημειώθηκε αύξηση παραγωγής και τιμών των ασφαλίστρων, αλλά και στον κλάδο Ζωής & Υγείας, ενώ επηρεάστηκε εν μέρει αρνητικά από τον κλάδο Διαχείρισης Κεφαλαίων.

Τα εσωτερικά έσοδα, λαμβανομένων υπόψη των συναλλαγματικών ισοτιμιών και της συγκέντρωσης των εργασιών, σημείωσαν αύξηση 6,4%, οφειλόμενη στον κλάδο Περιουσίας & Ατυχημάτων.

Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 14,9% και έφθασαν τα 7,5 δισ. ευρώ, αύξηση που οφείλεται κυρίως στο βελτιωμένο επενδυτικό αποτέλεσμα του κλάδου Ζωής & Υγείας και στο τεχνικό αποτέλεσμα του κλάδου Περιουσίας & Ατυχημάτων. Τα καθαρά κέρδη προς διανομή στους μετόχους κατά το α’ εξάμηνο του 2023 έφθασαν τα 4,4 δισ. ευρώ, έναντι 2,5 δισ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ο δείκτης κεφαλαιοποίησης Solvency II ήταν 208% κατά το τέλος του α’ εξαμήνου του 2023 έναντι 206% στο τέλος του α’ τριμήνου του 2023. Με τη χρήση των μεταβατικών μέτρων για τις τεχνικές προβλέψεις ο δείκτης κεφαλαιοποίησης ήταν 235% στο τέλος του α’ εξαμήνου του 2023, έναντι 232% στο τέλος του α’ τριμήνου.

Όσον αφορά τις επιδόσεις του Ομίλου Allianz κατά το α’ τρίμηνο του 2023, τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε 39,6 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 5,9% έναντι του αντίστοιχου περσινού τριμήνου. Τα εσωτερικά έσοδα, λαμβανομένων υπόψη των συναλλαγματικών ισοτιμιών και της συγκέντρωσης των εργασιών, σημείωσαν αύξηση 8,7%. Τα λειτουργικά κέρδη κατέγραψαν αύξηση 7,1%, φθάνοντας τα 3,8 δισ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη προς διανομή στους μετόχους ήταν 2,3 δισ. ευρώ.

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο CEO της Allianz SE, κ. Oliver Bäte δήλωσε: «Τα εξαιρετικά αποτελέσματα της Allianz κατά το α’ εξάμηνο του 2023 αποδεικνύουν την ισχύ των βασικών μας αρχών, καθώς αξιοποιούμε την παγκόσμια εμβέλεια των δραστηριοτήτων μας και το διαφοροποιημένο μίγμα των εργασιών μας προς όφελος των πελατών και των μετόχων μας. Με τη διψήφια αύξηση κερδών που καταγράψαμε, βρισκόμαστε στη σωστή πορεία για να πετύχουμε τους ετήσιους στόχους του Ομίλου. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με τις ισχυρές επιδόσεις του κλάδου Περιουσίας & Ατυχημάτων, όπου καταφέραμε να έχουμε combined ratio 92%, όπως επίσης και με τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη εργασιών και κερδών στον κλάδο Ζωής & Υγείας, αλλά και με την ανθεκτικότητα του κλάδου Διαχείρισης Κεφαλαίων, ο οποίος κατέγραψε αύξηση στην εισροή κεφαλαίων τρίτων για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, παρά τις αντίξοες επενδυτικές συνθήκες. Η σταθερή μας ανάπτυξη αντανακλά ξεκάθαρα τη συνεχιζόμενη εμπιστοσύνη των πελατών μας στον Όμιλο Allianz, για να τους στηρίξει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, που κυριαρχούν ο πληθωρισμός και η πόλωση. Οι συνθήκες αυτές δοκιμάζουν τη διεθνή οικονομία, αλλά παράλληλα επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την οικονομική κατάσταση των πολιτών. Με τα εξαιρετικά μας αποτελέσματα και την ισχυρή μας κεφαλαιοποίηση αποδεικνύουμε ότι η Allianz είναι μία εταιρία που παρέχει αταλάντευτα τις λύσεις που έχουν ανάγκη οι άνθρωποι, ειδικά σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς».