Αρχική » Καθαρά κέρδη ρεκόρ για τον όμιλο Talanx το α’ εξάμηνο
Tι γίνεται στον κόσμο

Καθαρά κέρδη ρεκόρ για τον όμιλο Talanx το α’ εξάμηνο

Καθαρά κέρδη ρεκόρ ύψους 827 εκ. ευρώ κατέγραψε ο όμιλος Talanx κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023 και ως εκ τούτου είναι εξαιρετικά πιθανό να υπερβεί τον ετήσιο στόχο του 1,4 δισ. ευρώ. Τα έσοδα από ασφαλιστικές εργασίες ανήλθαν σε 20,9 δισ. ευρώ έναντι 19,2 δισ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα λειτουργικά κέρδη κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023 σημείωσαν εντυπωσιακή αύξηση, άνω του 30% και έφτασαν τα 2 δισ. ευρώ έναντι 1,5 δισ. το πρώτο εξάμηνο του 2022. Τα καθαρά κέρδη σημείωσαν επίσης διψήφια αύξηση, της τάξης του 21% και ανήλθαν σε 827 εκ. ευρώ, έναντι 686 το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ο τομέας των ασφαλιστικών εργασιών συνέβαλε κατά 44% στα εντυπωσιακά κέρδη του ομίλου και ο τομέα των αντασφαλιστικών εργασιών κατά 56%. Σημαντικοί παράγοντες που καθόρισαν τα θετικά αποτελέσματα ήταν οι αυξήσεις στις τιμές των (αντ)ασφαλίστρων λόγω του πληθωρισμού, η μείωση των αποζημιώσεων για μεγάλες καταστροφές και οι συνέπειες της εφαρμογής των νέων λογιστικών προτύπων.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Talanx AG, κ. Torsten Leue, δήλωσε: Ο όμιλος Talanx πέτυχε εξαιρετικά αποτελέσματα το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς: ισχυρή ανάπτυξη στον τομέα των ασφαλιστικών εργασιών και τα υψηλότερα καθαρά κέρδη εξαμήνου στην ιστορία του ομίλου μας. Ως εκ τούτου είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την πορεία μας την υπόλοιπη χρονιά και πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να υπερβούμε τους ετήσιους στόχους μας για τα έσοδα και τα καθαρά κέρδη του ομίλου. Παράλληλα κάναμε ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα στην εφαρμογή της στρατηγικής μας για την περίοδο έως το 2025, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι άνθρωποί μας σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων του ομίλου συνεχίζουν την καλή δουλειά, αλλά και ότι ο όμιλός μας είναι εξαιρετικά ανθεκτικός, παρά τις διεθνείς οικονομικές προκλήσεις».