Αρχική » Όμιλος Allianz: 24,2% αύξηση λειτουργικών κερδών το α’ τρίμηνο
Tι γίνεται στον κόσμο

Όμιλος Allianz: 24,2% αύξηση λειτουργικών κερδών το α’ τρίμηνο

Κατά το α’ τρίμηνο του 2023 τα συνολικά έσοδα του ομίλου Allianz έφθασαν τα 46,0 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 3,9% έναντι του αντίστοιχου περσινού τριμήνου. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στον κλάδο Περιουσίας & Ατυχημάτων, όπου σημειώθηκε αύξηση παραγωγής και τιμών των ασφαλίστρων. Οι καλές επιδόσεις του κλάδου Περιουσίας ισοσκελίστηκαν εν μέρει από τη μειωμένη παραγωγή του κλάδου Ζωής & Υγείας και από τα μειωμένα έσοδα του κλάδου Διαχείρισης Κεφαλαίων.

Τα εσωτερικά έσοδα, λαμβανομένων υπόψη των συναλλαγματικών ισοτιμιών και της συγκέντρωσης των εργασιών, σημείωσαν αύξηση 3,5%, οφειλόμενη στον κλάδο Περιουσίας & Ατυχημάτων. Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 24,2% και έφθασαν τα 3,7 δισ. ευρώ κατά το α’ τρίμηνο του 2023. Αυτό οφείλεται στα βελτιωμένα αποτελέσματα του κλάδου Ζωής & Υγείας στις ΗΠΑ και στις ισχυρές επιδόσεις του κλάδου Περιουσίας & Ατυχημάτων.

Τα καθαρά κέρδη προς διανομή στους μετόχους κατά το α’ τρίμηνο του 2023 έφθασαν τα 2,0 δισ. ευρώ, έναντι 0,5 δισ. κατά το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Τα βασικά κέρδη ανά μετοχή ήταν 5,43 ευρώ, έναντι 1,02 ευρώ το α’ τρίμηνο του 2022. Η ετησιοποιημένη απόδοση των ιδίων κεφαλαίων ήταν 15,6% έναντι 12,7% κατά το 2022.

Στις 10 Μαΐου η Allianz ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, το οποίο θα ξεκινήσει στο τέλος Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου του 2023.

Ο δείκτης κεφαλαιοποίησης Solvency II ήταν 206% στο τέλος του α’ τριμήνου του 2023, έναντι 201% στο τέλος του δ’ τριμήνου του 2022. Με τη χρήση των μεταβατικών μέτρων για τις τεχνικές προβλέψεις ο δείκτης κεφαλαιοποίησης ήταν 232% στο τέλος του α’ τριμήνου του 2023, έναντι 230% στο τέλος του 2022.

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο CEO της Allianz SE, κ. Oliver Bäte δήλωσε: «Μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για τα λειτουργικά μας κέρδη, τα οποία αντανακλούν τη δύναμή μας, τις ικανότητές μας και τη συνεπή υλοποίηση της στρατηγικής μας. Για μία ακόμη φορά επωφεληθήκαμε από το διαφοροποιημένο μίγμα των εργασιών μας και πετύχαμε ιδιαίτερα ισχυρές επιδόσεις στον κλάδο Περιουσίας & Ατυχημάτων, λόγω της ισχυρής τιμολόγησης, της σταθερά πειθαρχημένης ανάληψης κινδύνων και της εστίασης στην ενίσχυση της παραγωγικότητας. Η ισχυρή κεφαλαιοποίηση και κερδοφορία υπογραμμίζουν την επιθυμία μας να αποτελούμε έναν αξιόπιστο εταίρο για τους πελάτες μας, βοηθώντας τους να διασφαλίσουν το μέλλον τους, καθώς διανύουμε μία περίοδο δισταγμών και αβεβαιότητας».