Αρχική » Όμιλος Talanx: Αύξηση καθαρών κερδών κατά 31% το α’ τρίμηνο
Tι γίνεται στον κόσμο

Όμιλος Talanx: Αύξηση καθαρών κερδών κατά 31% το α’ τρίμηνο

O όμιλος Talanx αύξησε τόσο τα έσοδα από ασφαλιστικές εργασίες όσο και τα καθαρά του κέρδη κατά το α’ τρίμηνο του 2023. Συγκεκριμένα τα έσοδα από ασφαλιστικές εργασίες έφθασαν τα 10,7 δισ. ευρώ, έναντι 10,1 δισ. το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Η αύξηση αυτή προέρχεται κυρίως από τα πρωτασφάλιστρα, που σημείωσαν άνοδο 14,2%.

Τα καθαρά κέρδη του ομίλου αυξήθηκαν κατά 31% έναντι του αντίστοιχου περσινού τριμήνου, φθάνοντας τα 423 εκ. ευρώ. Τα αποτελέσματα του ομίλου στον τομέα των ασφαλιστικών εργασιών ευνοήθηκαν τόσο από τις μειωμένες μεγάλες ζημίες όσο και από την εφαρμογή του νέου λογιστικού προτύπου IFRS 17. Η συμμετοχή του τομέα ασφαλιστικών εργασιών στα καθαρά κέρδη του ομίλου ήταν 42,7%, ενώ του τομέα αντασφαλιστικών εργασιών ανήλθε σε 57,3%. Τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου συμβαδίζουν με τον ετήσιο στόχο για καθαρά κέρδη ύψους 1,4 δισ.

Η απόδοση των ιδίων κεφαλαίων κατά το α’ τρίμηνο του 2023 ήταν 18,8% (έναντι 14,6% το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο) ξεκάθαρα υψηλότερη από το στόχο, που είναι να ξεπεράσει το 10%.

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Torsten Leue, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Talanx AG, δήλωσε: «Κάναμε ένα καλό ξεκίνημα της νέας χρονιάς, καθώς ο όμιλός μας συνέχισε να αναπτύσσεται. Τα καθαρά μας κέρδη σημείωσαν μία αξιόλογη αύξηση, της τάξης του 31% και ο κλάδος ασφαλιστικών εργασιών συνέβαλε σημαντικά σε αυτή την επίδοση. Αυτό αποδεικνύει πως οι βελτιώσεις που πραγματοποιήσαμε σε αυτόν τον τομέα απέδωσαν. Ο όμιλός μας παραμένει ανθεκτικός και η στρατηγική μας αποδεικνύεται σταθερά επιτυχημένη. Τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις μας για το τρέχον έτος και παράλληλα είναι ένα δυνατό ξεκίνημα για την υλοποίηση της στρατηγικής μας έως το 2025».