Αρχική » Όμιλος VIG: Σταθερές επιδόσεις σε μια χρονιά αβεβαιότητας
Tι γίνεται στον κόσμο

Όμιλος VIG: Σταθερές επιδόσεις σε μια χρονιά αβεβαιότητας

Με 10,43 δισ. ευρώ παραγωγή ασφαλίστρων έκλεισε το 2020 για τον αυστριακό όμιλο VIG, που δραστηριοποιείται στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 345,9 εκ. ευρώ. Το combined ratio έφθασε στο 95%, ακριβώς στο ποσοστό που είχε τεθεί ως στόχος για την περασμένη χρονιά. Ο δείκτης φερεγγυότητας ανήλθε σε 238% στις 31 Δεκεμβρίου του 2020, ενώ παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος και κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, φθάνοντας το 235%.

Οι νέες εργασίες επηρεάστηκαν κυρίως από το πρώτο lockdown την άνοιξη του 2020. Οι χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης επηρεάστηκαν περισσότερο από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, συγκριτικά με την Αυστρία και τις άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, η CEO του ομίλου Elisabeth Stadler δήλωσε: «Ο όμιλος VIG τα κατάφερε σχετικά καλά στη διάρκεια της δύσκολης περιόδου της πανδημίας. Δείξαμε ότι αντέχουμε σε απρόβλεπτες καταστάσεις. Αυτή η σταθερότητα είναι το σημαντικότερο όπλο μας, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να ξεπεράσουμε τις συνεχιζόμενες αναταράξεις και να χειριστούμε αποτελεσματικά τα προβλήματα που παρουσιάζονται στις αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε».

Για το 2021, ο όμιλος VIG αναμένει η παραγωγή ασφαλίστρων να κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με την περσινή χρονιά, με τα προβλεπόμενα κέρδη να ανέρχονται γύρω στα 450-500 εκ. ευρώ και το combined ratio να παραμένει σταθερός στο 95%.