Αρχική » Έσβησε το glamour της αγοράς μας…
ΔΕΝ ΠΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

Έσβησε το glamour της αγοράς μας…

Γιατί ο Δημήτρης Κοντομηνάς ήταν το glamour icon της ασφαλιστικής μας αγοράς, ήταν ο άνθρωπος που ανεξάρτητα από το πόσες και τι είδους επιχειρηματικές δραστηριότητες ανέπτυξε, ανεξάρτητα από τις επιτυχείς ή όχι επιλογές του, θα παραμείνει για πάντα χαραγμένος στη μνήμη μας ως Mr Interamerican.

Όταν, αποχωρώντας από την Alico, ξεκίνησε μαζί με τον Αλέξανδρο Ταμπουρά την εντατική προσπάθεια να αναπτύξει τον κλάδο ζωής και το agency σε μια αγορά όπου κυριαρχούσε το τιμολόγιο και ο κλάδος τοντίνας, κανείς από τους παραδοσιακούς ασφαλιστές και πράκτορες, ακόμη και η ίδια η Alico, που τον εξέθρεψε και διατηρούσε και την πρωτοκαθεδρία, δεν μπορούσε να φανταστεί την τροπή που θα έπαιρνε η ασφάλιση ζωής, υγείας και σύνταξης, αλλά και το agency system στα χέρια του ευφυούς και επικοινωνιακά χαρισματικού Δημήτρη.

Ο στρατός των ανθρώπων που τον ακολούθησαν πιστά αποτελούσε για πολλά χρόνια την πλέον πολυάριθμη και αποτελεσματική ομάδα πωλήσεων, μια ομάδα που ο ΔΚ κινητοποιούσε συνεχώς με μεθόδους πρωτοφανείς για την εποχή, τα ήθη και τα έθιμα της αγοράς: bonus επί bonus, ακριβά ταξίδια για τους επιτυχημένους σε εξωτικούς προορισμούς, διήμερα συνέδρια και βραβεύσεις υπερπαραγωγές για 2.000 άτομα με εξελιγμένα οπτικοακουστικά, μαζορέτες, μπάντες, εξέχουσες προσωπικότητες εγχώριες και εισαγόμενες ως ομιλητές, συμμετοχή των managers και των ασφαλιστών στα συνέδρια της GAMA και του MDRT στις ΗΠΑ, διαδοχικές διαφημιστικές καμπάνιες, τις πλέον σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις στα πιο in σημεία της πρωτεύουσας και γραφεία Interamerican σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Κι ο ίδιος να γίνεται αντικείμενο λατρείας από τους ανθρώπους της εταιρίας, να αποτελεί το λαμπερό αστέρι τους, η ίδια η ύπαρξή του να τους παρακινεί να γίνουν πιο πλούσιοι, πιο καλοντυμένοι, πιο επιτυχημένοι. Ο ΔΚ τους έδινε συνεχώς ένα καινούργιο όνειρο, έναν καινούργιο στόχο: κινητή τηλεφωνία, τράπεζα, αμοιβαία κεφάλαια, όλες τις ευκαιρίες να πουλήσουν και να προκόψουν. Να τον φτάσουν. Κι ο ίδιος, πάντα τόσο προσιτός, αλλά και τόσο απόμακρος, ένα άπιαστο όνειρο, που συνδύαζε με τρόπο μαγικό τις εξαιρετικές σχέσεις με το Πατριαρχείο και τις πολλές και ωραίες γυναίκες, τα υπερπολυτελή γιοτ και τα ιδιωτικά αεροπλάνα με το προσωπικό ενδιαφέρον και την έμπρακτη συμπαράσταση σε κάθε ασφαλιστή και στην οικογένειά του, τα ταξίδια και τις επιχειρήσεις στις μητροπόλεις του κόσμου, με τις βιολογικές καλλιέργειες και τα γλυκά του κουταλιού.

Είχα την τύχη να τον γνωρίσω προσωπικά και μάλιστα πριν το ξεκίνημα της επαγγελματικής μου ζωής, αφού με τον πατέρα μου και τη μητέρα μου στην ουσία πορεύτηκαν παράλληλα και μαζί, στην ίδια αγορά, αλλά από άλλο μετερίζι. Κι αυτό που θα μου μείνει αξέχαστο, ήταν η πρώτη φορά που τον συνάντησα ως εργαζόμενη πια στο περιοδικό, στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης της αγοράς μας. Περισσότεροι από 300 προσκεκλημένοι, όλοι οι διευθύνοντες, πρόεδροι και τα στελέχη των ασφαλιστικών εταιριών, πολιτικοί όλων των κομμάτων κι ο ΔΚ σε μια γωνιά της αίθουσας, αθέατος στην πραγματικότητα, αλλά εκπέμποντας μια αύρα μοναδική, ένα μαγνητικό πεδίο που σπανίζει σε ανθρώπους, να σε έλκει κοντά του.

Αυτή η αίσθηση, είναι η μεγαλύτερη και η σημαντικότερη ανάμνησή μου. Και όλο αυτό το συναίσθημα, που μου γεννάει κάθε φορά που τον φέρνω στο μυαλό μου, θα μένει εκεί καταγεγραμμένο, πέρα και πάνω από τη ζωή και τον θάνατο. Γιατί στην πραγματικότητα, οι ελάχιστοι άνθρωποι που έχουν αυτό το χάρισμα, αυτή τη λάμψη, δεν φεύγουν ποτέ από τη ζωή μας.

Μαρίνα Δρακάτου

Στιγμιότυπο από την ιστορική υπογραφή της σύστασης της εταιρίας πριν 50 χρόνια, από τον Αλ. Ταμπουρά και τον Δημήτρη Κοντομηνά.

 

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από Συνέδριο Πωλήσεων της Interamerican το 1999, με θέμα: «Συνεχίζουμε το μέλλον σήμερα».

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς με τον υφυπουργό Εμπορίου, κ. Ιωάν. Χαραλάμπους και τον τέως υπουργό κ. Γ. Κατσιφάρα.

 

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς με τους ευρωβουλευτές κ.κ. Γ. Μαρίνο, Μ. Παπαγιαννάκη και τον τέως υπουργό κ. Π. Δούκα.

 

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς με τη Μαρία Παπαδοπούλου.

 

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς με τη Μαρινέλλα.