Αρχική » Όταν τα όνειρα βγαίνουν αληθινά…
ΔΕΝ ΠΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

Όταν τα όνειρα βγαίνουν αληθινά…

Η πρόσφατη εξαιρετική εξέλιξη, που αφορά στη συμφωνία μεταξύ της Allianz και της Ευρωπαϊκής Πίστης, αποδεικνύει περίτρανα πως όταν ονειρεύεσαι κάτι και προσπαθείς με όλες σου τις δυνάμεις, χρόνο με το χρόνο, συστηματικά και μεθοδικά, με στρατηγική, σωστό σχεδιασμό, εξαιρετική ομάδα, αλλά κυρίως με σεβασμό στον άνθρωπο -στον μέτοχο, στον πελάτη, στον εργαζόμενο, στον συνεργάτη- να το κάνεις πραγματικότητα, το όνειρο βγαίνει αληθινό.

Νομίζω πως αυτό που συνέβη, ήταν και το μεγάλο όνειρο του Χρήστου Γεωργακόπουλου τα τελευταία 45 χρόνια. Ένα όνειρο που ίσως να μην το είχε δει ολοκληρωμένο από την αρχή, από το 1977, τη χρονιά που ιδρύθηκε η Ευρωπαϊκή Πίστη, αλλά που το έχτιζε μέσα του με τρόπο σταθερό και συγκεκριμένο, το έθρεφε και το κανάκευε και τα δέκα τελευταία χρόνια το εμπλούτισε ενισχύοντας με ικανούς ανθρώπους, συστήματα και διαδικασίες, τον ήδη εξαιρετικό πυρήνα στελεχών και συνεργατών, που μοιράζονται μαζί του -πολλοί εδώ κα δεκαετίες- το ίδιο όνειρο.

Η ηγετική παρουσία, η οξύνοια, η δημιουργική ενέργεια και ο τρελός έρωτας για το επάγγελμα του ασφαλιστή είναι αδιαμφισβήτητα χαρακτηριστικά του Χρήστου Γεωργακόπουλου, είναι τα βασικά συστατικά που, για εμένα τουλάχιστον, συνθέτουν μια πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα και αμβλύνουν τις όποιες ιδιαιτερότητες ή ιδιοτροπίες συναντά κανείς στους ιδιαιτέρως ευφυείς ανθρώπους.

Και σύμφωνα με τα δικά μου πιστεύω, ο πραγματικά ευφυής άνθρωπος, ειδικά όταν είναι επικεφαλής ενός οργανισμού, φαίνεται από τις επιλογές του: αν επιλέξει στελέχη υποδεέστερα -lesser-, όπως θα έλεγαν οι Αγγλοσάξονες, για να μην νιώθει απειλή, τότε είναι απλώς ανασφαλής (και άρα όχι ευφυής).

Ο Χρήστος Γεωργακόπουλος, με προσήλωση και εμβρίθεια συλλέκτη, δημιούργησε μια κορυφαία ομάδα, που εκτός από αναπτυξιακές, κερδοφόρες και κοινωνικά υπεύθυνες οικονομικές χρήσεις, οδήγησε την εταιρία στις αγκάλες ενός από τους πλέον ισχυρούς διεθνώς ασφαλιστικούς και χρηματοοικονομικούς ομίλους, διασφαλίζοντας όχι μόνο την περαιτέρω ανάπτυξη του οργανισμού, αλλά και ένα είδος επιχειρηματικής αθανασίας.

Η ομάδα

Όσοι γνωρίζουν τον Νίκο Χαλκιόπουλο, ξέρουν ότι πρόκειται για εξαιρετικό γνώστη της ασφαλιστικής επιστήμης, με διοικητικά ταλέντα, που συνδυάζει την αποφασιστικότητα με τη σύνεση και την ταχύτητα με την ενδελεχή σκέψη. Κυρίως όμως πρόκειται για έναν ικανότατο και ακέραιο άνθρωπο, συγκροτημένο, ακούραστο, δοτικό, έναν άνθρωπο που κυριολεκτικά είναι αφοσιωμένος στους συνεργάτες του, δίπλα σε όλα τα μέλη της οικογένειας της Ευρωπαϊκής Πίστης, έναν άνθρωπο που πραγματικά τον θέλεις για φίλο. Ο Στέφανος Βερζοβίτης, επί των οικονομικών, χαρισματικός και εύστροφος, εξαιρετικός ομιλητής και όσο εσωστρεφής χρειάζεται να είναι ένας CFO.

Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, επικεφαλής της μηχανογράφησης και μαζί με τον ΧΓ από γενέσεως Ευρωπαϊκής Πίστης, η Βασιλική Ρούσση, εμπορική διευθύντρια και μάλιστα η πρώτη γυναίκα της αγοράς μας που κατέλαβε τέτοια θέση, η Εύα Λαμπρινούδη, διευθύντρια Γενικών κλάδων, η Ελένη Ταραπατσοπούλου, διευθύντρια κλάδου Ζωής, ο Παναγιώτης Μαρκόπουλος, διευθυντής κλάδου Αυτοκινήτων, ο Θοδωρής Χρόνης, νομικός σύμβουλος με εμπορικό μυαλό, ο Γιώργος Γκοτζαγεώργης, διευθυντής Marketing και υποστήριξης δικτύου πωλήσεων, η Χαρά Λαμπροπούλου, διευθύντρια Ομαδικών, ο Παναγιώτης Γεωργίου, διευθυντής Γραφείου Διευθύνοντος Συμβούλου, οι διευθυντές πωλήσεων (που καλύπτουν κάθε στυλ ασφαλιστικού συμβούλου -από τον πιο παραδοσιακό, μέχρι τον πιο σύγχρονο digital επαγγελματία): ο Βασίλης Τουπής, Θεοδόσης Λαμπρόπουλος (Theoda & ΣΙΑ ΕΕ), οι Χρήστος Ματσώλας, Στέλιος Σκαπινάκης, Σπύρος Αμανατίδης (ΣΜΑ ΟΕ), οΑπόστολος Κολοβός, ηΕυγενία Μαχειμάρη, ο Σπύρος Θερμός, ο Γιώργος Καρυώτης, ο Απόστολος Καμπάνταης (Thracian MIKE) και ο Δημήτρης Παρλαμάς (Euro In OE). Last but not least, ο καλός μου φίλος, Κώστας Χαλκιώτης, προϊστάμενος Marketing και Δημοσίων Σχέσεων, ένας άνθρωπος που υλοποιεί με εξαιρετικό τρόπο εξαιρετικές ιδέες, είναι προσηλωμένος στην ποιοτική επικοινωνία και με τον οποίο συνεργάζομαι πάντα με πολλή χαρά*.

Θα κλείσω αυτό το μίνι αφιέρωμα στην Ευρωπαϊκή Πίστη με κάτι που μου είπε τρία χρόνια πριν ο Χρήστος Γεωργακόπουλος: «Ξέρεις, αν αποφασίσεις ότι δεν θέλεις να πεθάνεις, δεν πεθαίνεις ποτέ. Κι εγώ το έχω αποφασίσει».

Θα συμφωνήσω μαζί του… Και μάλιστα λέω να τον ακολουθήσω και σε αυτή του την απόφαση…

 

* Στην έντυπη έκδοση, λόγω πίεσης χρόνου από το τυπογραφείο, δεν έκανα συστηματική αναφορά σε όλα τα σημαντικά μέλη της διοικητικής ομάδας της εταιρίας. Επανορθώνω λοιπόν στην ηλεκτρονική έκδοση και βασίζομαι στην κατανόησή σας.

 

Μαρίνα Δρακάτου