Αρχική » Δύσκολος χειμώνας; Και πότε ήταν εύκολος…
ΔΕΝ ΠΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

Δύσκολος χειμώνας; Και πότε ήταν εύκολος…

Κάθε φορά που τυχαία ακούω ειδήσεις η φράση «δύσκολος χειμώνας» με παραπέμπει συνειρμικά στην αγαπημένη μου παιδική σειρά «Το μικρό σπίτι στο λιβάδι». Κάθε τέλος καλοκαιριού, ο κύριος Edwards, o καλύτερος φίλος του πατέρα της οικογένειας, περνούσε με το κάρο του από το Μικρό Σπίτι και φώναζε: «Εμπρός λοιπόν Τζο, πάμε να κόψουμε ξύλα. Θα ’χουμε βαρύ χειμώνα φέτος».

Για εμάς, ο βαρύς χειμώνας είναι η νόρμα από το 2010 μέχρι σήμερα. Μνημόνια, capital controls, πανδημίες, ουκρανική κρίση και ενεργειακή ένδεια. Μπαίνουμε αισίως στον 13ο δύσκολο χειμώνα, που τα τελευταία χρόνια είναι ακόμη πιο επιβαρυμένος από συχνές και πυκνές χιονοπτώσεις που ούτως ή άλλως άφηναν για μέρες, ακόμη και τους κατοίκους του λεκανοπεδίου χωρίς ηλεκτροδότηση και θέρμανση. Σε μία χώρα που θα έπρεπε σε μεγάλο βαθμό να είναι ενεργειακά αυτόνομη, η πράσινη ανάπτυξη άργησε και αργεί ακόμη να έρθει… Λιγνίτης, καυσόξυλα, πέλετ, τα σιντριβάνια κλειστά και όπως προέτρεψε κι ο υπουργός Ανάπτυξης – ως άλλος κύριος Edwards – «πάμε να κόψουμε ξύλα», όσα βεβαίως έχουν απομείνει μετά τις απανωτές βιβλικές πυρκαγιές των πρόσφατων καλοκαιριών.

Τα είδαμε πάλι όλα, φέτος το καλοκαίρι… Και φωτιές και πλημμύρες. Δεν βλέπουμε όμως -και νομίζω ότι δεν θα δούμε- καμία εξέλιξη στο θέμα του Συνεγγυητικού για τις φυσικές καταστροφές, αλλά ούτε και σε επίπεδο κινήτρων για την ενίσχυση της ανάπτυξης των εργασιών του κλάδου μας. Προηγούνται άλλα ζητήματα, πολύ πιο καυτά και πολύ πιο σημαντικά σε επίπεδο πολιτικών, εσωκομματικών και προεκλογικών αναρωτήσεων…

Έτσι, οι εξελίξεις που αναμένουμε και τις οποίες επιζητούμε τόσα χρόνια θεωρώ ότι θα δούμε να παραπέμπονται -για ακόμη μια φορά- στις καλένδες…

Όσο για τα δικά μας…

  • Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, μαζί με το άνοιγμα των σχολείων, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσημη Συνέντευξη Τύπου που θα σκιαγραφήσει το νέο τοπίο και τους στόχους της Allianz, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Ευρωπαϊκή Πίστη.
  • Κοντά στα τέλη Σεπτεμβρίου, η Εθνική Ασφαλιστική θα ξεκινήσει το σχεδιασμό του νέου Κανονισμού Πωλήσεων για το εταιρικό δίκτυο, λίγο πριν τη βραδιά βραβεύσεων στις 27 Σεπτεμβρίου.
  • Η Groupama θα ανακοινώσει άμεσα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ΕΚΕ εστιασμένο στις Πρώτες Βοήθειες.

 

Και κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, εγώ θα παραμείνω αισιόδοξη και μάλιστα χωρίς ψυχοφάρμακα! Καλή επανεκκίνηση!

 

Μαρίνα Δρακάτου