Αρχική » Εθνική Ασφαλιστική, Εθνική ιστορία
ΔΕΝ ΠΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

Εθνική Ασφαλιστική, Εθνική ιστορία

Ο CEO Robert Gauci άνοιξε την αυλαία της ετήσιας κορυφαίας εκδήλωσης επιβράβευσης του εταιρικού δικτύου της Εθνικής Ασφαλιστικής “ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ”, ανατρέποντας την καθεστηκυία τάξη, σε όλα τα επίπεδα.

Ανέβηκε στο βήμα απλός, λιτός, μίλησε με σωστά ελληνικά (πέρα και πάνω από κάθε προσδοκία) και, κυρίως, μίλησε ζεστά και ανθρώπινα. Αναφέρθηκε στο δράμα της Θεσσαλίας, στη συμπαράσταση της εταιρίας και των στελεχών της στους πληγέντες, στον κοινωνικό ρόλο της ασφάλισης και στην ευαισθητοποίηση του μετόχου της Εθνικής Ασφαλιστικής, που με μεγάλη προθυμία συμφώνησε να διατεθεί σε ανθρωπιστικές δράσεις το ποσό των €2.000.000. «Δύο εκατομμύρια ευρώ έχουμε στη διάθεσή μας για να ανακουφίσουμε τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν», υπογράμμισε ο Robert Gauci. Και έκλεισε δίνοντας έμφαση στον βασικό σκοπό των επαγγελματιών του ασφαλιστικού χώρου «να βοηθάμε τους ανθρώπους να ζουν καλύτερα».

Πάνω σε αυτή τη φράση του CEO δομήθηκε και το «συνεδριακό» κομμάτι της εκδήλωσης, με guest star τον διεθνή μπασκετμπολίστα Δημήτρη Παπανικολάου, ο οποίος σε μία εξομολόγηση εκ βαθέων αναφέρθηκε στα εμπόδια που συνάντησε προσπαθώντας να ασφαλίσει την κόρη του, η οποία βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού: «Όταν ζήτησα να ασφαλίσουν την κόρη μου, η απάντηση ήταν πολύ σκληρή. Μου είπαν ότι δε γίνεται να την ασφαλίσουν, όπως δε γίνεται να ασφαλίσουν ένα ξύλινο σπίτι που βρίσκεται μέσα στο δάσος. Η Εθνική Ασφαλιστική όμως και οι άνθρωποί της στο γραφείο του Αιγάλεω είχαν ανοιχτά αυτιά. Και μόνο όταν ανάβεις ένα φως, μόνον όταν προωθείς το awareness βοηθάς τον κόσμο. Μόνον έτσι οι καλοί θα γίνουν καλύτεροι και οι κακοί θα κάνουν πίσω», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Η δρ Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, επικεφαλής της γαστρεντερολογικής μονάδας του νοσοκομείου Παίδων – Αγία Σοφία, ξεκίνησε τη σύντομη ομιλία της με ένα μεγάλο ευχαριστώ. Η Εθνική Ασφαλιστική, στο πλαίσιο των δράσεων ΕΚΕ προμήθευσε το νοσοκομείο με σύγχρονο ενδοσκοπικό εξοπλισμό, που κάνει εφικτή την ενεργοποίηση αυτόνομης λειτουργίας της ενδοσκοπικής αίθουσας στη μονάδα ημερήσιας νοσηλείας. «Πιστεύω στη συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, γιατί μόνον έτσι θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τις υποσχέσεις μας στις επόμενες γενιές», είπε η κα Παπαδοπούλου.

Ο επικεφαλής Πωλήσεων & Marketing Αντώνης Χρηστίδης, με την απίστευτη ενέργεια και ταχύτητα που τον διακρίνει, έκλεισε τον κύκλο των ομιλιών λέγοντας: «όσο πιο πολύ επικοινωνεί η εταιρία με το δίκτυο, τόσο καλύτερα πάμε. Κάθε μήνα πραγματοποιούμε μία δομημένη συνάντηση. Επενδύσαμε και συνεχίζουμε να επενδύουμε στην εκπαίδευση για το καλωσόρισμα των νέων συνεργατών. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας ήταν αύξηση κατά 20% της ατομικής τους παραγωγικότητας. Θεσμοθετούμε τις Ημέρες Καριέρας και οργανώνουμε διαγωνισμούς πωλήσεων για τους κλάδους Πυρός και Αυτοκινήτου. Κάθε μέρα συντονιζόμαστε όλο και περισσότερο και κάθε μέρα γράφουμε ακόμη μία σελίδα στη μεγάλη και πλούσια ιστορία της εταιρίας μας. Και πιστέψτε με, ο συντονισμός και η δυνατότητα του ανθρώπου, να φτιάχνει και να διηγείται δυνατές ιστορίες, αποτελεί τη βάση της ανάπτυξης και της προόδου».

 

Μαρίνα Δρακάτου