Αρχική » Ενωμένοι απέναντι στον κίνδυνο…
ΔΕΝ ΠΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

Ενωμένοι απέναντι στον κίνδυνο…

Εξαιρετικά τιμητική είναι για όλο τον ασφαλιστικό κλάδο η σύμπραξη 7 μεγάλων εταιριών, και συγκεκριμένα των AIG, AXIS, Beazley, Chubb, The Hartford, Liberty Mutual Insurance και Travelers, οι οποίες σύστησαν μία κοινή εταιρία, που θα συγκεντρώνει και θα διαχειρίζεται τα δεδομένα και την τεχνογνωσία όλων και θα στοχεύει στην καλύτερη δυνατή μετακύλιση των κινδύνων του κυβερνοχώρου, σε όλο το εύρος της αγοράς μας.

Το pool που δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ από κορυφαίες ασφαλιστικές είναι θεωρώ ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση των καινοφανών τεχνολογικών κινδύνων, που πλέον αποτελούν τη μεγαλύτερη πρόκληση για τη διεθνή ασφαλιστική κοινότητα και ένα καλό παράδειγμα για τον τρόπο που οι μικρότερες αγορές, όπως η δική μας, θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν επιτυχώς άλλου είδους προβλήματα ή/και προκλήσεις.

CyberAcuView

Ο νέος οργανισμός, με την επωνυμία CyberAcuView, θα συσσωρεύει και θα αναλύει δεδομένα που σχετίζονται με τον κυβερνοχώρο, προκειμένου να παρέχονται στους ασφαλισμένους υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας και βεβαίως, να μπορέσουν να παραμείνουν ανταγωνιστικές οι ασφαλιστικές σε αυτόν τον κλάδο.

CEO της νέας εταιρίας είναι ο Μark Camillo, μέχρι προσφάτως επικεφαλής του Cyber EMEA της AIG.

H CyberAcuView ανήκει 100% στις επτά συν-ιδρύτριες εταιρίες, εκ των οποίων οι 6 ανήκουν στις 10 κορυφαίες ασφαλιστικές της αγοράς σε επίπεδο παραγωγής ασφαλίστρων, σύμφωνα με την AM Best (η Liberty Mutual βρίσκεται στην 14η θέση).

Σύμφωνα με τον Camillo: «Το τοπίο των κυβερνοκινδύνων γίνεται ολοένα και πιο εχθρικό και οι συντονισμένες επιθέσεις ολοένα και πιο συχνές και καταστροφικές. Ο συνδυασμός των δυνάμεων μεταξύ ισχυρών παικτών της αγοράς θα μας επιτρέψει να κατανοήσουμε καλύτερα τις τάσεις, να προετοιμαστούμε και ίσως να επιτύχουμε να μετακυλήσουμε επιτυχώς της μελλοντικές επιθέσεις».

Για την ιστορία, τα ασφάλιστρα των κυβερνοκινδύνων για τους μη χρηματοοικονομικούς κλάδους αυξήθηκαν κατά 22% μέσα στο 2020 και ξεπέρασαν τα $2,7 δισ. δολάρια, εξέλιξη που σηματοδοτεί τη μεγάλη ζήτηση. Αυξημένος ήταν και ο δείκτης ζημιών του κλάδου, ο οποίος άγγιξε το 73% την περασμένη χρονιά, σε σχέση με το 42% κατά την πενταετία 2015-2019. Η μέση αποζημίωση για τα standalone ασφαλιστήρια cyber ανήλθε στις $358.000 από $145.000 κατά το 2019.