Αρχική » Η Howden συνέβαλε στην αποτροπή μίας από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές
Tι γίνεται στον κόσμο

Η Howden συνέβαλε στην αποτροπή μίας από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές

Στην αποτροπή μίας από τις μεγαλύτερες επαπειλούμενες οικολογικές καταστροφές συνέβαλε ο όμιλος Howden, σε συνεργασία με το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών UNDP, τους Lloyd’s και την Fidelis MGU, προχωρώντας στην ασφάλιση της επιχείρησης απομάκρυνσης 1,14 εκατομμυρίων βαρελιών αργού πετρελαίου από το δεξαμενόπλοιο Safer.

Το Safer βρίσκεται αγκυροβολημένο στα ανοιχτά της Υεμένης φορτωμένο με πετρέλαιο και χωρίς να έχει συντηρηθεί από το 2015, καθώς ανήκε στην κυβέρνηση της Υεμένης, αλλά κατασχέθηκε από τους αντάρτες Χούτι, οι οποίοι δεν επέτρεπαν την πρόσβαση στο πλοίο. Το δεξαμενόπλοιο παραμένει στη θέση αυτή από τη δεκαετία του ’80 και χρησίμευε ως πλωτή αποθήκη αργού πετρελαίου. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΟΗΕ, η ποσότητα του πετρελαίου που βρισκόταν αποθηκευμένο μέσα στο Safer ήταν τετραπλάσια από το πετρέλαιο που χύθηκε από το Exxon Valdez το 1989.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο CEO του ομίλου, κ. David Howden: «Στα 40 χρόνια που δραστηριοποιούμαι στις ασφαλίσεις σπάνια έχω δει μία τέτοια σειρά από πολύπλοκες ασφαλιστικές τοποθετήσεις και μία τόσο σημαντική διαχείριση κινδύνου. Το UNDP χαρακτήρισε την επιχείρηση αυτή “Mission impossible”, αλλά οι marine experts του ομίλου μας απέδειξαν το αντίθετο! Η εκτενής δημοσιογραφική κάλυψη από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης δείχνει πόσο σημαντική ήταν αυτή η επιχείρηση για τον πλανήτη και έκανε γνωστή τη δύναμη της ασφάλισης ανά τον κόσμο. Πρόκειται για ένα ζωντανό παράδειγμα της μεγάλης “δύναμης καλού” που αποτελεί ο θεσμός της ασφάλισης».

 

 

φωτογραφία: www.naftemporiki.gr