Αρχική » ΝΝ – METLIFE: Deal €584 εκ. και back to my roots…
ΔΕΝ ΠΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

ΝΝ – METLIFE: Deal €584 εκ. και back to my roots…

Πάνω από μισό δισ. θα διαθέσει η ΝΝ για να εξαγοράσει τις δραστηριότητες της MetLife στην Ελλάδα και στην Πολωνία. Η συναλλαγή θα εμπλουτίσει τις εργασίες του ΝΝ Group με 2,7 εκ. πελάτες, 450 εργαζόμενους και 1600 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

Μετά από πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις και στρατηγικές που υιοθέτησε ο όμιλος ΝΝ κατά την τελευταία 20ετία, οι οποίες σηματοδοτήθηκαν από ραγδαίες αλλαγές πλεύσης με κατεύθυνση την ανάπτυξη των τραπεζικών και επενδυτικών δραστηριοτήτων, με ταυτόχρονο περιορισμό των ασφαλιστικών εργασιών, όλα δείχνουν πως επί των ημερών του David Knibbe, ο όμιλος επιστρέφει στις ρίζες του και κάνει σημαντικές επενδύσεις για να ενδυναμώσει τη θέση του ως κυρίαρχος παίκτης στην ευρωπαϊκή αγορά ασφαλίσεων ζωής.

Με τη σημερινή ανακοίνωση της ολοκλήρωσης της συμφωνίας εξαγοράς των εταιριών του αμερικανικού κολοσσού, η ΝΝ γίνεται η ηγέτιδα εταιρία ασφαλίσεων ζωής στην Ελλάδα με μερίδιο αγοράς 31% και ενδυναμώνει σημαντικά τη θέση της στην Πολωνία, με το μερίδιο αγοράς να ανέρχεται στο 12%. Από την άλλη, η MetLife εγκαταλείπει την Ευρώπη και οι θυγατρικές της, μετά από 4 απανωτές αλλαγές μετόχου, βρίσκονται επιτέλους σε έναν όμιλο που δείχνει να έχει κατασταλάξει σε επίπεδο core business: ανάπτυξη των εργασιών τού κλάδου ζωής, υγείας και επενδυτικών προγραμμάτων -ατομικά & ομαδικά-, με επίκεντρο τη γηραιά ήπειρο.

Εκτός από την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο όμιλος ΝΝ, o CEO διεθνών ασφαλιστικών εργασιών του ομίλου, Fabian Rupprecht και η επικεφαλής της εταιρίας στην Ελλάδα, Μαριάννα Πολιτοπούλου, έστειλαν το ακόλουθο μήνυμα στους συνεργάτες και εργαζόμενους της εταιρίας στην Ελλάδα, ενώ κατά τη διάρκεια του Town Hall που πραγματοποιήθηκε στις 11:00 το πρωί (05.07.21) έγινε εκτενής αναφορά στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Μέχρι στιγμής η MetLife δεν έχει προχωρήσει σε σχετικές ανακοινώσεις.

«Αγαπητοί Συνάδελφοι, Συνεργάτες,

Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική μέρα για εμάς και μια ιστορική στιγμή για το NN Group, την NN Hellas και την Nationale-Nederlanden Πολωνίας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το ΝΝ Group κατέληξε σε συμφωνία για την απόκτηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της MetLife στην Ελλάδα και την Πολωνία.

Η απόκτηση της MetLife θα ενδυναμώσει τις ηγετικές θέσεις της ΝΝ στην αγορά, δημιουργώντας την ηγέτιδα ασφαλιστική εταιρία ζωής στην Ελλάδα και θα ενισχύσει παράλληλα τη θέση της στην Πολωνία στην αγορά ζωής και σύνταξης.

Η MetLife διαθέτει παρεμφερή εταιρική κουλτούρα και συμπληρωματικό επιχειρηματικό μοντέλο προς αυτό της NN Hellas, διευκολύνοντας την ομαλή ενσωμάτωση.

Συνδυάζοντας τα δυνατά σημεία και των δύο εταιριών, θα συνεχίσουμε να νοιαζόμαστε τόσο για τους υφιστάμενους, όσο και τους νέους πελάτες μας.

Καλωσορίζουμε τους νέους πελάτες, συναδέλφους και συνεργάτες/ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Θέλουμε να καλωσορίσουμε τους νέους μας ασφαλισμένους και συναδέλφους.

Για την NN Hellas, η συμφωνία ισχυροποιεί σημαντικά το υφιστάμενο δίκτυο ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της και διευρύνει τα διαθέσιμα κανάλια διανομής.

Ενδυναμώνουμε τις θέσεις μας

Η συμφωνία θα καταστήσει την ΝΝ Hellas ηγέτιδα ασφαλιστική εταιρία ζωής στην Ελλάδα, με μερίδιο 18% στο σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς και 31% στον κλάδο ζωής και υγείας.

Η NN Hellas θα αποκτήσει ηγετική θέση στην αγορά των ομαδικών προγραμμάτων υγείας και επένδυσης και θα επεκτείνει το ελκυστικό χαρτοφυλάκιο υγείας και ατυχημάτων που διαθέτει στην Ελλάδα.

Επόμενα Βήματα

Αναγνωρίζουμε ότι η απόκτηση θα πάρει χρόνο και αυτό ενδέχεται να προκαλέσει κάποια αβεβαιότητα στους συναδέλφους της ΝΝ και της MetLife. Η προσέγγισή μας κατά τη διάρκεια της ενσωμάτωσης θα βασίζεται στην υπόσχεση του brand μας «You matter» και έχοντας πάντα ως οδηγό τις αξίες μας «Νοιαζόμαστε, Είμαστε Ξεκάθαροι, Δεσμευόμαστε». Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2022, μετά την έγκριση των αρμόδιων εποπτικών αρχών.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θα δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην ανοιχτή και ξεκάθαρη επικοινωνία και κάθε πληροφορία θα σας κοινοποιηθεί εγκαίρως και με διαφανή τρόπο.

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το Townhall που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11 π.μ. κατά τη διάρκεια του οποίου θα μοιραστούμε μαζί σας αυτές τις πληροφορίες και θα απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας. Θα ακολουθήσει πρόσκληση μέσω Teams.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Fabian, Μαριάννα»