Αρχική » Ποιος εκβιάζει ποιον;
ΔΕΝ ΠΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

Ποιος εκβιάζει ποιον;

O αείμνηστος, γλυκός μου Αλέξανδρος Ταμπουράς συνήθιζε να λέει «να θυμάσαι αγαπητή μου, δεν υπάρχουν εκβιαστές, υπάρχουν μόνον εκβιαζόμενοι…».

Χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια και 3 κύματα πανδημίας, για να καταλάβω σε βάθος τι ακριβώς εννοούσε.

Σήμερα, ενόψει του τέταρτου κύματος της μετάλλαξης Δ’, αλλά κυρίως στήλη άλατος μπροστά στις ασύλληπτες βλακείες που έχω ακούσει από τους πολέμιους του εμβολίου -οι αρνητές είναι κυρίως αυτοί που καθοδηγούνται από το φόβο και συνήθως δεν ξεστομίζουν ανατριχιαστικές θεωρίες-, το νιώθω κιόλας.

Νιώθω εκβιαζόμενη από μια σημαντική μερίδα του πληθυσμού, που έχει αποφασίσει να μην εμβολιαστεί γιατί:

Α. Με το εμβόλιο μπαίνει μέσα σου ο Σατανάς, οπότε αν το κάνει δεν θα μπορέσεις να ξανανάψεις κερί σε εκκλησία (παλαιοημερολογίτες και άλλοι φανατικοί θρησκόληπτοι)

Β. Με το εμβόλιο σου βάζουν νανοτσίπ (και Ντέηλ), εκπέμπεις 6G και μετατρέπεσαι σε μαγνητικό πεδίο (γκουρού της τεχνολογίας)

Γ. Με το εμβόλιο χαλάει το DNA σου και μεταλλάσσεσαι σε σαυροειδές (κάποιοι περήφανοι για το καταπληκτικό DNA τους)

Δ. Με το εμβόλιο θα έχεις τρομακτικές παρενέργειες μετά από πέντε ή δέκα χρόνια, γιατί δεν έγιναν επαρκείς κλινικές μελέτες (εξειδικευμένοι επιστήμονες με συνδυαστικό πτυχίο ταξιτζή, υδραυλικού, μοριακού βιολόγου και γενετιστή)

Εκτός όμως από εκβιαζόμενη, νιώθω και πολύ προσβεβλημένη και από την άλλη μερίδα, αυτή των πιο ήπιων (τουλάχιστον ως προς τον τρόπο με τον οποίο εκφράζονται) αρνητών, οι οποίοι σε κοιτούν στα μάτια και σου λένε: «θα περιμένω να πάει Οκτώβριος – Νοέμβριος, να δω τι θα γίνει και μετά θα αποφασίσω…»

Τι να γίνει ακριβώς; Τι περιμένετε, πουλάκια μου, το επόμενο lockdown για να πάτε επιτέλους να εμβολιαστείτε, να κάνετε δηλαδή αυτό που επιτάσσει η απλή λογική, αυτό που αποτελεί τον μοναδικό τρόπο για να μην ξανακλειστούμε όλοι μαζί στα σπίτια μας, για να μην υποστούμε ακόμη μεγαλύτερο πλήγμα ως εθνική οικονομία;

Και εάν πραγματικά σας αρέσει τόσο πολύ το lockdown, γιατί δεν μπαίνετε από τώρα στα σπίτια σας, να κλειστείτε να κλειδαμπαρωθείτε και να αφήσετε εμάς τους εμβολιασμένους πολίτες δεύτερης κατηγορίας να κυκλοφορούμε ελεύθερα, χωρίς μάσκες, να πίνουμε τα ποτά μας όρθιοι και χορεύοντας και να κάνουμε τα ταξίδια μας χωρίς να τρέμουμε για τους συνεπιβάτες μας…

Αν πραγματικά είστε θιασώτες του lockdown, κάντε μας τη χάρη και καθήστε μέσα… Κι αφήστε κατά μέρους αυτά τα περί εμφυλίου διχασμού εμβολιασμένων και μη… Δεν πείθετε κανέναν…

Γιατί εμείς, που ακολουθούμε κατά γράμμα τις οδηγίες της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, δεν αντέχουμε άλλο αυτόν τον στυγνό και στείρο επιχειρηματολογίας εκβιασμό… Ούτε άλλο lockdown…

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ…

Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα της δειγματοληπτικής έρευνας Focus Bari – YouGov, που διεξήχθη σε 21 χώρες τον Ιούνιο του 2021, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, το 68% των Ελλήνων (αντιπροσωπευτικό δείγμα 1004 ατόμων), δηλώνουν ότι έχουν «ήδη κάνει το εμβόλιο / έχουν κλείσει ραντεβού να το κάνουν / θα το κάνουν οπωσδήποτε». Στο ερώτημα εάν θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορvνοϊού, ακόμη ένα 20% στην Ελλάδα απάντησε «μπορεί ναι/μπορεί και όχι», ενώ το 12% απάντησε «μάλλον/οπωσδήποτε δεν θα το κάνουν». Η αναλογία των αρνητών στη χώρα μας είναι μεγαλύτερη στις νεαρές ηλικίες (14% στους 18-24 ετών και 15% στους 25-34 ετών, έναντι 10% στις ηλικίες 35-44, 12% στους 45-54 ετών και 10% στους άνω των 55 ετών). Συνεπώς, υπάρχει μία σταθερή αναλογία αρνητών λίγο μεγαλύτερη από έναν στους δέκα σε όλες τις ηλικίες, με το ποσοστό να είναι ίδιο σε άνδρες και γυναίκες.

Στην Αττική, οι αρνητές είναι γύρω στο 12%, στη Θεσσαλονίκη 11% και στην περιφέρεια 13%. Σε σύγκριση, πάντως, με τις άλλες 20 χώρες που περιλήφθηκαν στην έρευνα, η χώρα μας εμφανίζεται με τη συγκριτικά μικρότερη αναλογία εμβολιασμένων/θετικών προς το εμβόλιο (68%). Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που βρίσκονται στην κορυφή, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 93%, ενώ σε Βρετανία και Ισπανία από 91%.