Αρχική » Ο Όμιλος ΝΝ δίνει τη δυνατότητα στους μετόχους του να εισπράξουν το μέρισμά τους σε μετοχές
Tι γίνεται στον κόσμο

Ο Όμιλος ΝΝ δίνει τη δυνατότητα στους μετόχους του να εισπράξουν το μέρισμά τους σε μετοχές

Όπως είχε ανακοινωθεί από τον περασμένο μήνα, ο όμιλος ΝΝ έδωσε τη δυνατότητα στους μετόχους του να επιλέξουν εάν θα εισπράξουν το προσωρινό μέρισμα του 2023 -ύψους 1,23 ευρώ ανά κοινή μετοχή- σε μετρητά ή σε μετοχές. Όσοι επιλέξουν τη δεύτερη οδό θα πάρουν μία μετοχή για κάθε 32,37 μετοχές που είχαν ήδη στην κατοχή τους.

Η προθεσμία για τους μετόχους λήγει στις 25 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα καταβληθεί το μέρισμα τοις μετρητοίς σε όσους δεν επιλέξουν να το εξαργυρώσουν σε μετοχές. Η τιμή για κάθε κοινή μετοχή έχει οριστεί στα 36,25 ευρώ.

Το 47,2% των μετόχων επέλεξε να αποκτήσει επιπλέον μετοχές, οπότε υπολογίζεται πως θα μοιραστούν 4.028.308 κοινές μετοχές από το χαρτοφυλάκιο του ομίλου.

Ο όμιλος ΝΝ προτίθεται να εξισορροπήσει τη μειωτική επίδραση της διάθεσης των μετοχών αυτών, προχωρώντας στην επαναγορά κοινών μετοχών αξίας 146 εκ. ευρώ. Το πρόγραμμα επαναγοράς θα εκτελεστεί από χρηματοοικονομικούς διαμεσολαβητές και θα διαρκέσει έως τις 29 Νοεμβρίου 2023, απόλυτα συμμορφούμενο με τους περιορισμούς των αρμόδιων εποπτικών αρχών.

Το πρόγραμμα αυτό θα λειτουργήσει παράλληλα με το ήδη υπάρχον πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών συνολικής αξίας 250 εκ. ευρώ που ανακοινώθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2023.