Αρχική » Συν και Ιδέα = SYNDEA
ΔΕΝ ΠΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

Συν και Ιδέα = SYNDEA

Γύρισε σελίδα στη μακρόχρονη ιστορία της η Συνεταιριστική Ασφαλιστική, που πλέον ονομάζεται SYNDEA, και το γιόρτασε με μία εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο υφυπουργός Οικονομίας & Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης και ο πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Παρών και ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του Δ.Σ. της Σ.Ε.Κ.Ε., ο οποίος αναφέρθηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια στη Συνεταιριστική Ασφαλιστική, χαρακτηρίζοντάς τη ως μία εταιρία ελληνική, μικρή, υγιή και φιλόδοξη, που είναι παρούσα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αρωγός στις συλλογικές δράσεις των παραγωγών και μπορεί να συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη και ευημερία, τιμώντας τις αρχές του συνεταιρισμού. Μια εταιρία, που εκσυγχρονίζεται χωρίς καμία έκπτωση στις αξίες της. Αναφερόμενος στις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν, λόγω της γεωπολιτικής αστάθειας, της οικονομικής αβεβαιότητας και της κλιματικής αλλαγής, ο κ. Καραμανλής τόνισε πως η ιδιωτική ασφάλιση καλείται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο και ειδικά στην περιφέρεια, όπου χρειάζονται οι κατάλληλες κινήσεις, ώστε ο κόσμος να παραμείνει εκεί, κρατώντας ζωντανές τις επαρχιακές πόλεις και τα χωριά.

«Τον ασφαλιστή πρέπει να τον έχουμε πιο κοντά από το γιατρό και το λογιστή μας» είπε στη διάρκεια του χαιρετισμού του ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Σκρέκας, καθώς, όπως εξήγησε, λίγα πράγματα μπορούμε να κάνουμε για να διασφαλίσουμε την ειρήνη στη γειτονιά μας, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να εμποδίσουμε τα ακραία καιρικά φαινόμενα, μπορούμε όμως να αναλύσουμε και να διαχειριστούμε τον κίνδυνο, όπως ακριβώς κάνει η Συνεταιριστική. Τέλος δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει μία δέσμη μέτρων, ώστε να ενισχύσει τον κλάδο και να κάνει πιο ασφαλή τον τόπο μας.

Στους ιδιαίτερους δεσμούς του με τη Συνεταιριστική Ασφαλιστική αναφέρθηκε στον δικό του χαιρετισμό ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, καθώς υπήρξε διευθύνων σύμβουλος του πρακτορείου της εταιρίας στην Ξάνθη, ενώ μέχρι και σήμερα όλα του τα περιουσιακά στοιχεία είναι ασφαλισμένα στη Συνεταιριστική, την οποία θεωρεί φάρο στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, καθώς άλλαξε τον τρόπο σκέψης της απέναντι στον πρωτογενή τομέα. Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα η πολιτεία να δώσει τα κατάλληλα κίνητρα και να διαμορφώσει ένα επαρκές νομικό πλαίσιο ώστε να αυξηθεί η ασφαλιστική διείσδυση και η συμμετοχή της ασφαλιστικής αγοράς στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων των ακραίων καιρικών φαινομένων.

«Είμαστε ένα συν στη συνεταιριστική ιδέα! Είμαστε ένα συν στην αγορά της ιδιωτικής ασφάλισης!» υπογράμμισε κατά την ομιλία του ο CEO της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής, Δημήτρης Ζορμπάς, ο οποίος παρουσίασε το νέο όνομα της εταιρίας -SYNDEA- αλλά και τη νέα εταιρική ταυτότητα, η οποία εστιάζει στη βελτίωση της εξυπηρέτησης τόσο των πελατών όσο και των συνεργατών και αποτελεί απόδειξη της προσπάθειας της διοίκησης για ανάπτυξη και καινοτομία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δ.Σ. της πρώην Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής και νυν SYNDEA, Αλέξανδρος Κοντός, εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του σε αυτό το τολμηρό και υπεύθυνο βήμα, που ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία «αυτής της υγιούς, ελληνικής, φερέγγυας και ανθρώπινης εταιρίας». Ένα βήμα ανάπτυξης και ανανέωσης, με επίγνωση των αντίξοων συνθηκών που επικρατούν -ιδιαίτερα για τους αγρότες της χώρας- που στοχεύει στην κατάκτηση ακόμη μεγαλύτερων μεριδίων αγοράς, πάντα όμως με σεβασμό στην ιστορία, τις αρχές, τις αξίες και το πελατολόγιο της Συνεταιριστικής. Αναφερόμενος στο rebranding o κ. Κοντός τόνισε πως το νέο όνομα είναι σύγχρονο, μοντέρνο, δυναμικό και παράλληλα διατηρεί το συνεργατικό DNA της εταιρίας, αποτελώντας γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον.

 

Μαρίνα Δρακάτου