Αρχική » Το μερίδιο αγοράς, as such, δεν μας ενδιαφέρει!
ΔΕΝ ΠΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

Το μερίδιο αγοράς, as such, δεν μας ενδιαφέρει!

«Θέλουμε το 2027 να έχουμε 1 δισ. ασφάλιστρα!» Αυτός είναι ο ξεκάθαρος στόχος της Εθνικής Ασφαλιστικής, διά στόματος Robert Gauci κατά την press conference για το εταιρικό rebranding.

Πώς θα επιτευχθεί το 1 δισ.; Με νέα οργανωτική δομή, σύγχρονα εργαλεία, απλοποιημένες διαδικασίες, καινούργια προϊόντα και κυρίως με εστίαση στην παροχή από όλα τα δίκτυα Πωλήσεων μίας ξεχωριστής εμπειρίας εξυπηρέτησης στους πελάτες, οι οποίοι αγγίζουν το εντυπωσιακό νούμερο των 1.718.138!

«Πρέπει να καταλάβουμε ποιος είναι ο πελάτης μας, ποιες είναι οι ανάγκες του και πώς μπορούμε να τον εξυπηρετήσουμε καλύτερα, ώστε να καταφέρουμε να αυξήσουμε τον δείκτη cross selling, που αυτή τη στιγμή είναι 1,2 και να τον φτάσουμε στο 3», τόνισε ο CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής, υπογραμμίζοντας πως σημασία δεν έχει μόνο το τι προσφέρεις στον πελάτη, αλλά και πώς το προσφέρεις και η τεχνολογία βοηθάει πολύ σε αυτή τη διαδικασία. Γι’ αυτό άλλωστε η εταιρία επενδύει στον ψηφιακό της μετασχηματισμό. «Είμαστε η μοναδική εταιρία που διαθέτει όλα τα δίκτυα και όλα τα προϊόντα και αυτό δείχνει πόσο εύκολα μπορούμε να είμαστε κάθε στιγμή δίπλα στον πελάτη και να του προσφέρουμε ό,τι χρειάζεται. Γι’ αυτό πρέπει όλα μας τα δίκτυα να πωλούν όλα μας τα προϊόντα, διασφαλίζοντας τη βέλτιστη προσωποποιημένη εμπειρία για τους πελάτες μας.» Στόχος για τη χρονιά που διανύουμε είναι η παραγωγή της εταιρίας να μοιραστεί ως εξής: το 40% από το εταιρικό δίκτυο, το 25% από το bancassurance και το 35% από τους πράκτορες και τους μεσίτες.

Με 9 νέα προϊόντα θα ενισχύσει φέτος το οπλοστάσιό της η Εθνική, στους πιο hot κλάδους, που είναι η Κατοικία, η Υγεία, το Cyber και το Αυτοκίνητο, όπου και θέλει να αυξήσει το μερίδιό της. Ειδικότερα για την ασφάλιση Κατοικίας, ο Robert Gauci επεσήμανε πως φέτος είναι αναμφίβολα η χρονιά της, αλλά η έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ δεν είναι λόγος για να ασφαλίσει κανείς το σπίτι του. Στο Αυτοκίνητο θα εφαρμοστεί ένα νέο προσωποποιημένο μοντέλο τιμολόγησης, ενώ οι κλάδοι Ζωής και Υγείας, που ήταν τα δυνατά χαρτιά της εταιρίας για το 2023, θα ενισχυθούν περαιτέρω.

Παράλληλα η δομή της εταιρίας απλοποιήθηκε, με την κατάργηση των παραδοσιακών silos Ζωής και Ζημιών και την εγκαθίδρυση μίας ενιαίας οργάνωσης και μόνο διαχωρισμό αυτό των Ατομικών και των Επιχειρηματικών ασφαλίσεων. Στη νέα αυτή δομή και στην ανανεωμένη κουλτούρα της Εθνικής ιδιαίτερη αξία έχει το ανθρώπινο δυναμικό της, στο οποίο επίσης σκοπεύει να επενδύσει.

Σημαντικοί αριθμοί…

Με εντυπωσιακή αύξηση νέου χαρτοφυλακίου 19,3% έκλεισε η περασμένη χρονιά για την Εθνική Ασφαλιστική. Αναλυτικά τα παραγωγικά αποτελέσματα της εταιρίας για το 2023 και η σύγκρισή τους με τα αποτελέσματα του 2022 έχουν ως εξής:

Εξίσου δυναμικά ξεκίνησε και η νέα χρονιά, με τα ασφάλιστρα νέου χαρτοφυλακίου τον Ιανουάριο του 2024 να είναι αυξημένα, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2023, κατά 48,1%, αγγίζοντας τα €65 εκ.

Την τελευταία δεκαετία (2013 – 2023), η Εθνική Ασφαλιστική έχει προχωρήσει σε αποζημιώσεις ύψους €3,8 δισ., ενώ μόνο το 2023, οι αποζημιώσεις ξεπέρασαν τα €247 εκ., ικανοποιώντας περισσότερα από 459.000 περιστατικά.

Μαρίνα Δρακάτου