Αρχική » Όμιλος ΝΝ: Με ισχυρές επιδόσεις έκλεισε το 2023
Tι γίνεται στον κόσμο

Όμιλος ΝΝ: Με ισχυρές επιδόσεις έκλεισε το 2023

Συνέχισε και το 2023 να κινείται σε αναπτυξιακούς ρυθμούς ο όμιλος ΝΝ με την παραγωγή λειτουργικών κεφαλαίων να φθάνει το 1,9 δισ. ευρώ, αυξημένη κατά 13% έναντι του 2022, ξεπερνώντας ήδη το στόχο για 1,8 δισ. έως το 2025.

Ανοδικά κινήθηκαν οι πωλήσεις στην Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη, ιδίως στην Τσεχία, την Πολωνία και την Ουγγαρία, παρά τη μακροοικονομική αστάθεια, ενώ στην Ολλανδία το combined ratio στις Γενικές Ασφαλίσεις έφθασε το 92,6%, υπογραμμίζοντας τη θετική πορεία του κλάδου. Ρεκόρ σημείωσαν οι καθαρές εισροές στα συνταξιοδοτικά προγράμματα καθορισμένης εισφοράς, ανερχόμενες σε 2,3 δισ. ευρώ.

Ο δείκτης φερεγγυότητας Solvency II παρέμεινε ισχυρός στο 197% στα τέλη του 2023, έναντι 201% στις 30 Ιουνίου 2023. Το μέρισμα ανά μετοχή έφθασε τα 3,20 ευρώ, αυξημένο κατά 15% έναντι του 2022. Το ετήσιο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αυξάνεται σε 300 εκ. ευρώ.

Σταθερά προσανατολισμένος σε κινήσεις που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, ο όμιλος ΝΝ επένδυσε σε σχετικά projects 10,8 δισ. ευρώ, ενώ μέσα στο 2023 κατάφερε να μειώσει κατά 10% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στο επενδυτικό του χαρτοφυλάκιο, συγκριτικά με τα επίπεδα του 2021.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο CEO του ομίλου, κ. David Knibbe, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Τα ισχυρά μας αποτελέσματα αντανακλούν τη σταθερή εκτέλεση της στρατηγικής μας, η οποία εστιάζει στους πελάτες μας, τους υπαλλήλους μας και το ρόλο μας στην κοινωνία. Οι δείκτες ικανοποίησης των πελατών μας βελτιώθηκαν, λόγω της δέσμευσής μας απέναντί τους και του ψηφιακού μας μετασχηματισμού, στον οποίον και θα εστιάσουμε τα επόμενα χρόνια, βελτιώνοντας τη χρήση των δεδομένων μας και αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τη μετάβαση σε μία οικονομία με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και για το λόγο αυτόν επενδύσαμε 10,8 δισ. ευρώ σε λύσεις όπως τα πράσινα κτήρια και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ατενίζοντας το μέλλον, είμαστε σωστά τοποθετημένοι ώστε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε μακροπρόθεσμα βιώσιμη αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πελάτες και τους μετόχους μας για τη συνεχή εμπιστοσύνη και την αφοσίωσή τους, καθώς και τους συναδέλφους μας για τη δέσμευσή τους στην εξυπηρέτηση των πελατών μας».