Αρχική » Γιώργος Βελιώτης, Νατάσα Σατερλή, Κλαίρη Ανταλουδάκη, Θοδωρής Χαντζής – Η ενσυναίσθηση της τεχνολογίας
Συνεντεύξεις

Γιώργος Βελιώτης, Νατάσα Σατερλή, Κλαίρη Ανταλουδάκη, Θοδωρής Χαντζής – Η ενσυναίσθηση της τεχνολογίας

Η οµάδα της Interamerican, που σχεδιάζει και εφαρµόζει τη στρατηγική για την υγεία, λειτουργεί σε απόλυτη αρµονία και µε στόχο τη συνεχή δηµιουργία υπηρεσιών κι εφαρµογών που κάνουν πιο εύκολη, πιο γρήγορη και πιο αποτελεσµατική την εξυπηρέτηση του ασφαλισµένου. 

Ειδικά µετά από την αναπάντεχη συνάντηση ολόκληρης της υφηλίου µε µια πανδηµία θανατηφόρο, αλλά και ιδιαίτερα ψυχοφθόρο, τόσο ο επικεφαλής Γιώργος Βελιώτης, όσο και οι συνεργάτες του -ειδικά όσοι συµµετείχαν στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαµε- έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε οι  Έλληνες κι οι Ελληνίδες που εµπιστεύονται την υγεία τους στην Ιnteramerican να έχουν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες, αλλά και σε cutting edge τεχνολογίες. 

Η Νατάσα Σατερλή, η Κλαίρη Ανταλουδάκη και ο Θοδωρής Χαντζής µιλάνε µε πάθος και αγάπη για την εφαρµογή ΜΕDI ON, που υποστηρίζεται από την πλέον αξιόπιστη πλατφόρµα τεχνητής νοηµοσύνης και αποτελεί την αρχική πύλη ελέγχου συµπτωµάτων. Οι υπηρεσίες τηλεϊατρικής δίνουν πρόσβαση σε όλους τους ασφαλισµένους, από τον  Έβρο, µέχρι την Ρω, σε πρόσωπο µε πρόσωπο συνεδρίες µε γιατρούς, ενώ η ενσυναίσθηση της οµάδας πραγµατικά εντυπωσιάζει, µε το σχεδιασµό εισαγωγής κάλυψης για ψυχικές ασθένειες. 

Η εταιρία και οι άνθρωποί της, είναι γεγονός, είχαν και πάντα θα έχουν στο DNA τους την καινοτοµία και την πρωτοπορία. Και σε αυτή τη δύσκολη µετά-πανδηµική περίοδο, που ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν επικοινωνία, βοήθεια, υποστήριξη, νοµίζω πως έφτασε η στιγµή ο ασφαλιστικός κλάδος να ξεπεράσει τα ταµπού, να κάνει την υπέρβαση και να δηµιουργήσει ένα νέο δίχτυ πολυεπίπεδης προστασίας για όλους όσους πιστεύουν και επενδύουν στο θεσµό. 

Μαρίνα ∆ρακάτου

 

Μαρίνα ∆ρακάτου: Τεχνητή νοηµοσύνη για την εξυπηρέτηση των ασφαλισµένων µε προγράµµατα υγείας. Πώς ξεκίνησε ως ιδέα και ποια η διαδικασία µέχρι την εφαρµογή του project;

Γιώργος Βελιώτης: Βασικό κίνητρο ήταν το άλµα που έκανε η Interamerican µε στόχο την ψηφιοποίηση και βεβαίως η αξία που έχει η εφαρµογή της τεχνητής νοηµοσύνης στον αρχικό έλεγχο των συµπτωµάτων, τόσο για τους ασφαλισµένους µε το πρόγραµµα ΒΕWELL, όσο και για τους χρήστες του 1010. Οι δύο αυτοί άξονες, σε συνδυασµό µε την απόφασή µας να παρέχουµε και επιπλέον υπηρεσίες well being, έχει οδηγήσει στη δηµιουργία ενός οικοσυστήµατος, θα έλεγα, υπηρεσιών υγείας, για το οποίο καταλάβαµε πολύ έγκαιρα -πριν ξεσπάσει η πανδηµία Covid-19-, πως η τεχνητή νοηµοσύνη θα µπορούσε να διαδραµατίσει πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Έτσι, λίγο µετά την έναρξη της πανδηµίας και συγκεκριµένα τον Απρίλιο του 2020, επιταχύναµε τη διαδικασία και προχωρήσαµε στη µεγάλη αυτή πρόκληση της µετάφρασης της πλατφόρµας ΜΕDI ON για τον έλεγχο των συµπτωµάτων. 

Μ.∆.: Φαντάζοµαι ότι η συγκεκριµένη πλατφόρµα θα έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις και θα είναι αρκετά πιο περίπλοκη απ’ ό,τι έχουµε συνηθίσει να βλέπουµε σε επίπεδο CRM. 

Κλαίρη Ανταλουδάκη: Η εφαρµογή βασίζεται σε τρεις τεχνολογίες: σε artificial intelligence, σε machine learning και στην αναγνώριση φυσικής γλώσσας, καθώς βέβαια και στην εµπειρία των προγραµµατιστών και των γιατρών που το αναπτύσσουν και το επικαιροποιούν, ώστε να αναγνωρίζει όλες τις σύγχρονες ασθένειες που προκύπτουν.

Η αναγνώριση φυσικής γλώσσας είναι η ικανότητα του συστήµατος να αποκωδικοποιεί τα ελληνικά και τα αγγλικά, ώστε όταν του γράφουµε «πονάει το κεφάλι µου» να αντιλαµβάνεται ότι έχουµε πονοκέφαλο. Έτσι ο ασφαλισµένος µας όποια ώρα της ηµέρας αισθανθεί κάποια αδιαθεσία, µπορεί να κάνει έναν πρώτο έλεγχο των συµπτωµάτων του. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιµο, γιατί η εναλλακτική θα ήταν να κάνει Google Search, διαδικασία η οποία κρύβει πολύ µεγάλους κινδύνους και µπορεί να του δώσει πολύ λανθασµένη εικόνα.

Εκτός όµως από τον έλεγχο συµπτωµάτων που κάνει, ώστε να βρει τις αιτίες που τα προκαλούν, η εφαρµογή αντιλαµβάνεται πόσο επείγον είναι το περιστατικό και καθοδηγεί ανάλογα τον ασθενή. Αν π.χ. είναι κάτι πολύ επείγον, του λέει να καλέσει το 1010. ∆ιαφορετικά µπορεί να του πει να µιλήσει µε γιατρό στο chat. Οπότε η εφαρµογή τού δίνει κάποιες κατευθύνσεις για το πώς να δράσει. Αλλά την πραγµατική αξία τη δίνει ο γιατρός, ο οποίος είναι διαθέσιµος, εφόσον το επιλέξει ο ασθενής. ∆ηλαδή µπορεί, τις εργάσιµες ηµέρες, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, να συνοµιλήσει µε έναν γιατρό στο chat, ο οποίος θα του λύσει οποιαδήποτε απορία.

Επιπροσθέτως τώρα, µε τη νέα µας υπηρεσία Τηλεϊατρικής, µπορεί να κλείσει ραντεβού για µία ψηφιακή συνάντηση µε έναν από τους γιατρούς των Medifirst. Επενδύσαµε σε µία από τις πιο γνωστές πλατφόρµες, την Teladoc Health, γιατί θέλαµε οι δικοί µας οι γιατροί να έλθουν σε επαφή µε τους ασφαλισµένους µας. ∆ε θέλαµε µία έτοιµη λύση. Εναλλακτικά θα µπορούσαµε να έχουµε αγοράσει µία έτοιµη υπηρεσία τηλεϊατρικής, αλλά από τη στιγµή που διαθέτουµε τις δικές µας υποδοµές, οι οποίες είναι στελεχωµένες µε πολύ έµπειρους γιατρούς, ήταν µία λογική επιλογή.

περισσότερα σελ. 34