Αρχική » Εμπειρία από καρδιάς…
ΔΕΝ ΠΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

Εμπειρία από καρδιάς…

Η πώληση ασφαλίσεων, ειδικά των προγραμμάτων που καλύπτουν τη ζωή, την υγεία και το μέλλον των ανθρώπων και των οικείων τους, αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση για τον σύγχρονο επαγγελματία ασφαλιστικό σύμβουλο.

Η πρόκληση ξεκινάει από την ίδια τη φύση του επαγγέλματος: είναι ανοιχτό για όλους, αλλά δεν μπορούν όλοι να το ακολουθήσουν, πόσο μάλλον να κάνουν καριέρα στο χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Με το βιβλίο «Η Μοναδική Εμπειρία της Πώλησης», ο Γιώργος Κασκάνης φωτίζει με τρόπο άμεσο και μοναδικό τα 10 βασικά βήματα που θα «κλείσουν» την πώληση και καταθέτει την πολύτιμη 35η εμπειρία του στο χώρο μας από το ξεκίνημά του ως ασφαλιστής μέχρι τη σημερινή από τη θέση του επιθεωρητή πωλήσεων.

Ο Γιώργος, όπως και πολλοί και πολλές από εσάς, που κάνετε καριέρα στις πωλήσεις ασφαλιστικών προϊόντων και υπηρεσιών, ξεκίνησε έχοντας ως στόχο να κάνει το καλύτερο για τον ίδιο και την οικογένειά του. Επέλεξε όμως να το κάνει, βοηθώντας με ειλικρίνεια τους ανθρώπους, να καλύψουν ανάγκες και να πραγματοποιήσουν όνειρα.

Κατανόησε πολύ νωρίς την αξία της συνεχούς επιμόρφωσης και της διά βίου μάθησης και παρά το ότι αντιμετώπισε, από παιδί σχεδόν, δυσκολίες που για τους περισσότερους από εμάς είναι αδιανόητες, αποφάσισε πως μόνο ο ίδιος μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα, μόνο ο ίδιος μπορεί να χτίσει την επιτυχία του, πως μόνο στα δικά του χέρια βρίσκεται η επιλογή για τη ζωή που θέλει να ζήσει.

Αυτό είναι τελικά και το κεντρικό μήνυμα του βιβλίου «Η Μοναδική Εμπειρία της Πώλησης». Γιατί μέσα από τα «βήματα» και τις «τεχνικές», μέσα από τις «οδηγίες» και τις «παραινέσεις», ξεπηδούν αξίες και αρχές, φιλοδοξία και εντιμότητα, αλλά κυρίως ανθρωπιά. Μια ανθρωπιά που, άλλωστε, αποτελεί και την πεμπτουσία της ασφάλισης, το ευγενέστερο κίνητρο για την επιτυχή καριέρα σε όλο το μήκος και το πλάτος της διαμεσολάβησης.

 

Μαρίνα Δρακάτου