Αρχική » Στις 7 Μαρτίου, θα είναι όλοι εκεί
ΔΕΝ ΠΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

Στις 7 Μαρτίου, θα είναι όλοι εκεί

Στις 7 Μαρτίου, εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας, πραγματοποιείται η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας και οι εκλογές για νέο πρόεδρο και Δ.Σ. Φέτος, δεν πάμε Μέγαρο, πάμε Ωδείο Αθηνών, οπότε θα μαζευτούν άπαντες οι ψηφοθήρες και αυτή τη φορά θα μας τραγουδήσουν τις προεκλογικές υποσχέσεις τους, μαζί με άριες περί εμπιστοσύνης στην αγορά μας και σεβασμό στο επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου, γαρνιρισμένες (ειδικά από έναν εκπρόσωπο της κυβέρνησης) με εδάφια από το Ευαγγέλιο (είμαστε θεοσεβούμενοι, γι’ αυτό και δεν χρειαζόμαστε συνεγγυητικό, θα μας βοηθήσει η Υπέρμαχος Στρατηγός…).

Προβλέπω, πουλάκια μου, ότι ο αγαπημένος μου Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου θα επανεκλεγεί αβρόχοις ποσί (μεταφράζω για τους νεότερους: χωρίς να βραχούν τα πόδια, δηλαδή χωρίς κόπο, χωρίς ταλαιπωρία -πρόκειται για αναφορά στη βιβλική αφήγηση τής διαβάσεως τής Eρυθράς Θάλασσας από τους Iσραηλίτες χωρίς να βραχούν τα πόδια τους), αφού αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μνηστήρας που να προαλείφεται τον προεδρικό θώκο.

Και εξηγώ:

  • Ο Γιάννης Καντώρος (Interamerican) δεν είχε και δεν νομίζω να έχει και στο μέλλον τέτοιες βλέψεις. Επιπλέον, ο Γιάννης φύσει ευγενής άνθρωπος, δεν θα έμπαινε σε αυτή τη διαδικασία, ειδικά μετά την εκλογή του Αλέξανδρου στην αντιπροεδρία της Insurance Europe.
  • Η ηγεσία της ΝΝ είναι interim, η Φιλίππα Μιχάλη αναλαμβάνει επίσημα 1η Απριλίου, οπότε και από αυτήν την πλευρά, δεν υπάρχει ενδιαφέρον.
  • Ο Robert Gauci, μόλις εγκαταστάθηκε στον 6ο της Εθνικής Ασφαλιστικής, αλλά και στη νέα του κατοικία στη χώρα μας (συν γυναιξί και τέκνοις) και επομένως έχει πολλά να τακτοποιήσει, μέχρι να είναι έτοιμος να διεκδικήσει προεδρία.
  • Ο Χρήστος Κάτσιος αφ’ενός πήρε το green light από την Groupama να αναπτυχθεί ραγδαία, αφ’ ετέρου, ως επικεφαλής της επιτροπής διαμεσολάβησης, έχει πολλά να πει με τον νέο επόπτη Σταύρο Κωνσταντά και για τις εξετάσεις πιστοποίησης, αλλά και για το θέμα της άρσης των εμποδίων στη συνεργασία πρακτόρων – μεσιτών.
  • Ο Πάνος Δημητρίου της Generali αναρρώνει από ένα δύσκολο τροχαίο και η στήλη του εύχεται ολόψυχα πολλά περαστικά.
  • O Xρήστος Γεωργακόπουλος, που ποτέ έτσι κι αλλιώς δεν είχε τέτοιες φιλοδοξίες, έχει μπροστά του μια δύσκολη περίοδο integration, οπότε βγαίνουν εκτός και η Allianz και η Eυρωπαϊκή Πίστη.
  • Ο επικεφαλής της Ergo Νίκος Αντιμησάρης, από τη φύση του άνθρωπος χαμηλών τόνων, δεν έχει δηλώσει μέχρι στιγμής ούτε πρόθεση ούτε διάθεση να διεκδικήσει τον τίτλο.
  • Ο Νίκος Μακρόπουλος έχρισε α’ αντιπρόεδρο τον αγαπητό Ερρίκο Μοάτσο, με προτεραιότητα την εκπροσώπηση της εταιρίας στην Ένωση (παρεμπιπτόντως, τα αποτελέσματα της Ευρώπη κατά το 2022 ήταν πραγματικά θεαματικά και από πλευράς αύξησης της παραγωγής και σε επίπεδο κερδοφορίας. Εδώ, θα ήθελα να σημειώσω ότι ο Νίκος έχει πραγματικά ένα μοναδικό ταλέντο στη διαχείριση της εταιρίας, η οποία παραδοσιακά σημειώνει σημαντικά κέρδη, ακόμη και στους πιο χαλεπούς καιρούς, όπως τότε που μας κούρεψαν τα ομόλογα. Well done, Νίκο μου, για ακόμη μια φορά!).
  • Ο Κάρολος Σαΐας, επίσης χαμηλών τόνων, είναι απολύτως αφοσιωμένος στην ανάπτυξη των εργασιών της Interasco.
  • Tόσο ο Τάσος, όσο και η νέα γενιά, ο Παύλος Κασκαρέλης, δεν είχαν ποτέ ιδιαίτερο ενδιαφέρον για συμμετοχή στο Δ.Σ. της ΕΑΕΕ.

Τα παραπάνω, λίγο πολύ, ισχύουν και για τις εταιρίες με μεσαία ή μικρότερα μερίδια αγοράς, όπως η Συνεταιριστική, η ΝP Insurance, η Ορίζων (εάν ξεχνώ κάποιες ζητώ συγγνώμη), οι επικεφαλής των οποίων, παρότι ενδιαφέρονται για τα κοινά, δεν έχουν επιδείξει, μέχρι σήμερα, τουλάχιστον, προεδρικές ανησυχίες.

 

Μαρίνα Δρακάτου